25 mei 2022
Volvo C40
Nieuws

Volvo C40

5 EuroNCAP sterren voor Volvo C40

25 mei 2022 - De volledig elektrische Volvo C40 Recharge heeft een veiligheidsscore van vijf sterren gekregen in de Euro NCAP crashtests van 2022. De C40 Recharge scoort vooral goed op het gebied van veiligheid voor inzittenden en rijhulpsystemen, mede dankzij een van de meest uitgebreide standaard veiligheidsaanbiedingen in zijn segment. Naast vele andere scenario's helpen deze veiligheidstechnologie├źn bestuurders om aanrijdingen te detecteren en te vermijden, op hun rijstrook te blijven en de gevolgen van ongewild van de weg raken te beperken.
AutoCoach

De C40 Recharge, die in 2021 werd gelanceerd, is het tweede volledig elektrische model van Volvo. In de komende jaren wil Volvo een hele nieuwe generatie van volledig elektrische auto's uitrollen, één van de meest ambitieuze elektrificatieplannen van de industrie.

Volvo C40

Volvo was de eerste gevestigde autofabrikant die inzet op volledige elektrificatie en ernaar streeft om tegen 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto's te verkopen. Tegen 2025 wil Volvo al de helft van zijn wereldwijde volume uit volledig elektrische auto's halen. De komende generatie Volvo-modellen weerspiegelt de ambitie van Volvo om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid en zal dan ook nieuwe normen stellen op dat gebied.

"Wij streven er altijd naar om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid," zegt Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. "Dit betekent dat wij ons in al onze auto's houden aan strenge veiligheidsnormen, waarvan wij er vele in de loop der tijd hebben helpen ontwikkelen. Welke Volvo u ook kiest, u en uw dierbaren rijden in een van de veiligste auto's op de markt."

Wittebrug
KwikFit