19 september 2018
Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen Touareg

Autozine
19 september 2018 | De nieuwe Volkswagen Touareg heeft bij het veiligheidsassessment van Euro NCAP de hoogst mogelijke score gehaald: vijf sterren. De onafhankelijke crashtest-experts zagen de SUV op alle punten zeer hoog scoren.

De grote SUV van Volkswagen behaalde op alle vier beoordelingscriteria hoge cijfers. Hij beschermt zijn passagiers om te beginnen zeer goed: de score voor volwassen inzittenden kwam uit op 89% van het maximum en bij kinderen op 86%. De Touareg scoorde 81% op het criterium 'assistentiesystemen' en 72% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers.

Volkswagen Touareg

De Volkswagen Touareg is zeer solide geconstrueerd en uitgevoerd met vele airbags. Daarnaast beschikt hij over de nodige assistentiesystemen. Zo maakt de warmtecamera van Night Vision personen en dieren in het donker zichtbaar. Traffic Jam en Roadwork Lane Assist helpen de bestuurder door vanaf 60 km/h stuurondersteuning te bieden, automatisch remmen en accelereren mogelijk te maken en te waarschuwen bij het onbedoeld overschrijden van wegmarkeringen. Front Traffic Assist reageert tijdig adequaat op weggebruikers die (onverwacht) vóór de Touareg oversteken en elektromechanisch aangestuurde stabilisatoren zorgen voor maximale stabiliteit. Ook is de Touareg er met IQ.Light ofwel interactieve LED matrix koplampen met onder meer een automatische dim-/grootlichtfunctie. Een head-up display is ook leverbaar.

Het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) is dé Europese veiligheidsbenchmark. Het testprogramma is door de jaren heen steeds strenger geworden. Het omvat onder meer frontale en zijdelingse botsproeven en stelt zeer hoge eisen aan de assistentiesystemen.

XLLease
Volkswagen introduceert Touareg RVolkswagen introduceert Touareg R
25 februari 2020
Volkswagen bouwt miljoenste TouaregVolkswagen bouwt miljoenste Touareg
24 juli 2019
Volkswagen prijst Touareg 4.0 V8 TDIVolkswagen prijst Touareg 4.0 V8 TDI
23 mei 2019
VW Touareg nu ook met V8 TDIVW Touareg nu ook met V8 TDI
26 februari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum