4 juni 2012
Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco

VW Scirocco GTS eind 2012 in Nederland

Autozine
4 juni 2012 | Op de Auto Mobil International-autoshow (AMI) in Leipzig presenteert Volkswagen de Scirocco GTS. Deze bijzondere uitvoering wordt in beperkte oplage geproduceerd en bevat duidelijke verwijzingen naar raceauto's uit de jaren zeventig en tachtig. De auto verschijnt eind dit jaar op de Nederlandse markt.
Nieuwe vloermatten voor de Scirocco?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

Precies dertig jaar geleden verscheen de eerste Scirocco GTS. De Scirocco GTS die Volkswagen nu presenteert, is op dezelfde sportieve leest geschoeid. Om te beginnen is hij voorzien van de 154 kW/210 pk sterke TSI-motor en is daarmee goed voor een topsnelheid van 240 km/uur en een '0-100'-sprint in 6,9 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 1 op 13,5 (DSG: 1 op 13,3).

Volkswagen Scirocco

Het uiterlijk van de Scirocco GTS valt op door de nadrukkelijke verwijzingen naar raceauto's uit de jaren zeventig en tachtig, zoals de indrukwekkende striping. Ook is hij voorzien van specifieke bumpers, sideskirts en 18-inch lichtmetalen velgen type Thunder.

Het interieur is een combinatie van zwart met rode afwerkingsaccenten, zoals de stiksels van de lederen bekleding. Nog een nostalgisch detail is de pooknop in golfbal-design.

Volkswagen Scirocco

De GTS-uitvoering van de Scirocco komt later dit jaar in beperkte oplage op de markt. De prijsstelling is nog niet bekend.