6 oktober 2009
Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco nu ook als BlueMotion

Autozine
6 oktober 2009 | Ook binnen de Scirocco-reeks biedt Volkswagen nu een BlueMotion-model aan. De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion Technology is standaard voorzien van diverse BlueMotionTechnologies zoals een start-/stopsysteem, een dynamo die energie terugwint tijdens het remmen (recuperatie) en een schakelindicator. De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion is goed voor een A-label en inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling voor zakelijke rijders.
Nieuwe vloermatten voor de Scirocco?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion Technology is binnen het gamma de vervanger van de Scirocco 1.4 TSI. De motor van het nieuwe BlueMotion model levert nog steeds 90 kW/122 pk en een koppel van 200 Nm, maar de toepassing van verschillende BlueMotion Technologies zorgt voor extra efficiency. Zo beschikt hij standaard over een start-/stopsysteem, een schakelindicator en een dynamo die energie terugwint tijdens het remmen.

Volkswagen Scirocco

Dit alles resulteert in een gemiddeld verbruik van 6,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 139 gram/km. (Scirocco 1.4 TSI: 6,4 l/100 km, 149 gram CO2). De gunstige waarden voor verbruik en CO2-uitstoot zijn bij de Scirocco 1.4 TSI BlueMotion goed voor een A-label (Scirocco 1.4 TSI: B-label).

De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion heeft hetzelfde (sportieve) uiterlijk als de andere modellen uit de reeks. De prijs van het nieuwe model is vastgesteld op 27.450 euro inclusief BTW en BPM. Het toevoegen van de BlueMotion Technologies brengen dus geen meerprijs ten opzichte van de Scirocco 1.4 TSI met zich mee. De levering van de Scirocco BlueMotion start in december. Bestellingen kunnen vanaf vandaag worden geplaatst.