4 december 2008
Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco

Volkswagen toont Scirocco R concept

Autozine
4 december 2008 | Twee Volkswagens Scirocco GT24 behaalden in mei 2008 een dubbele zege in hun klasse tijdens een 24-uursrace op de Nürburgring. Nu stelt Volkswagen op de autoshow van Bologna een straatversie van die raceauto voor: de Scirocco Studie R. Het vermogen van 198 kW/270 pk komt aardig in de buurt van de 238 kW/325 pk sterke GT24. De kracht wordt via een zestraps DSG-transmissie op de voorwielen overgebracht.
 

Het onderstel, de schijfremmen met vier remzuigers en het sportuitlaatsysteem zijn direct uit de racerij afkomstig. Drie grote luchtinlaten aan de voorzijde zorgen voor een optimale koeling van de remmen en de motor. De splitter zorgt ervoor dat de voorwielen extra tegen het asfalt worden gedrukt.

Volkswagen Scirocco

Aan de achterzijde bepalen de geïntegreerde spoiler en de diffuser onder de achterbumper het beeld. Beide vergroten de neerwaartse druk op de achteras. Sideskirts en speciaal voor de Scirocco Studie R ontwikkelde 19-inch lichtmetalen velgen kenmerken de auto van opzij. De velgen zijn gepolijst en hebben een design met vijf maal drie spaken. De grille, de diffuser en de onderzijde van de achterspoiler zijn glanzend zwart gespoten voor het contrast met de witte lak op de carrosserie.

Volkswagen Scirocco

Het opschrift 'Bologna 08' en de groene en rode elementen op de witte ondergrond verwijzen naar de Italiaanse vlag. De nationale kleuren keren ook terug in het interieur. Wit en zwart zijn de basiskleuren, terwijl accenten op de Recaro-kuipstoelen, het stuurwiel, de voorste armsteun, de pookknophoes en de vloermatten de kleuren van de Italiaanse vlag dragen.

Volkswagen Scirocco

Nappa-leder in de kleur 'Deep Black' en 'Berry White' en leder met carbonlook sieren de kuipstoelen. Voor diverse interieurpanelen is koolstofvezel toegepast. In de voetenruimte zorgen speciale aluminium pedalen voor een sportief accent.