28 augustus 2006
Volkswagen Scirocco

Volkswagen IROC

Volkswagen toont IROC studiemodel

Autozine
28 augustus 2006 | Voor de sportcoupe van morgen, laat Volkswagen zich inspireren door het verleden. Het studiemodel IROC is compact en opvallend vormgegeven. Deze aspecten verwijzen naar de Scirocco uit de jaren '70. De IROC is bedoeld om dat succes op geheel eigen wijze voort te zetten.
 

De IROC is een nieuwe interpretatie van het idee achter de Scirocco, waarmee Volkswagen een sportcoupe voor veel mensen bereikbaar maakte. Dat betekent bijvoorbeeld dat de IROC een scherpe vormgeving heeft met een lange motorkap, een ver naar achteren doorgetrokken dak, een relatief rechte achterkant en brede schouders. De krachtige proporties dienen niet alleen vorm, maar ook functie: de IROC heeft ook achterin plaats voor twee volwassenen en beschikt bovendien over een bagageruimte met een inhoud van meer dan 300 liter. De IROC is 4,24 meter lang, 1,80 m breed en 1,40 meter hoog. Zijn wielbasis bedraagt 2,68 meter.

Volkswagen Scirocco

De IROC valt ook op door de aandacht voor detail. Zo is hij uitgevoerd in de kleur Viperngroen metallic, een kleur die ook voor de oer-Scirocco werd gebruikt. Deze kleur komt tevens terug in de bekleding van de stoelen en de deuren. Ook de zeshoekige vorm van de grille keert terug in het interieur: de ventilatieroosters zijn verkleinde versies van deze centrale luchtinlaat. De IROC staat op speciaal ontworpen 19-inch wielen met 235/19-banden.

Dankzij een turbo en een mechanische compressor levert de direct ingespoten benzinemotor van de IROC 155 kW/210 pk. Deze TSI-motor is gekoppeld aan een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Overigens zal de productieversie van IROC met een breed scala aan turbomotoren geleverd worden. De definitieve productieversie van de Volkswagen Scirocco wordt naar verwachting in 2008 gepresenteerd.

Volkswagen Scirocco