3 maart 2008
Volkswagen Scirocco
Nieuws

Volkswagen Scirocco

Debuut voor Volkswagen Scirocco op Autosalon van Geneve

3 maart 2008 - De Volkswagen Scirocco is terug: 34 jaar na de wereldpremière van de eerste Scirocco presenteert Volkswagen op de Autosalon van Genève (6 - 16 maart) de geheel nieuwe Scirocco. In de nazomer komt de coupé op de Europese markt, met TSI- en TDI-motoren variërend in kracht van 122 tot 200 pk.

Op zoek naar een Volkswagen Scirocco 1.4 TSI Highline?
Nederland Mobiel heeft er 4 vanaf € 6.950,-

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI Highline

Net als zijn voorganger is de nieuwe Scirocco bedoeld als betaalbare sportauto die vanwege zijn praktische aard elke dag van het jaar te gebruiken is. Volkswagen-chef prof. dr. Martin Winterkorn zegt daarover: "Met de nieuwe Scirocco zetten we een sportauto in de showroom waarvan mensen dromen. Maar het is een droom die we bij veel autokopers, ondanks de eersteklas technologie van de Scirocco, ook echt kunnen realiseren".

Volkswagen Scirocco

Met 4,26 m is de lengte van de nieuwe Scirocco te vergelijken met de Volkswagen Golf. Hij is echter wel beduidend lager (1,40 m). De breedte (1,81 m) is vergelijkbaar met die van de Volkswagen Passat.

De nieuwe sportauto biedt zitplaats aan vier volwassenen. De bagageruimte is 292 liter. Dit is uit te breiden naar 755 liter door de rugleuningen van de afzonderlijke sportstoelen achterin neer te klappen. Door deze praktische gebruiksmogelijkheden ontpopt de nieuwe generatie Scirocco zich als een sportauto voor dagelijks gebruik.

Volkswagen Scirocco

Volkswagen biedt voor de Scirocco vier TSI- en TDI-motoren aan. De drie TSI-benzinemotoren leveren respectievelijk 90 kW / 122 pk, 118 kW / 160 pk en 147 kW / 200 pk. De TDI-dieselmotor met common-railtechniek is goed voor 103 kW/140 pk. Bijzondere onderdelen van de nieuwe Scirocco zijn onder meer de nieuwe zeventraps DSG-automaat (alleen voor de 90 kW/122 pk) en het adaptieve onderstel.

De auto is voorzien van lichtmetalen 17-inch velgen, sportstoelen, een met leder bekleed stuurwiel en handremhendel, elektrisch bedienbare ramen, Climatic airconditioning, ESP, zes airbags, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en natuurlijk een sportonderstel. Een bijzondere optie is het grote panoramadak, dat zich uitstrekt van de A- tot de B-stijl en zich elektrisch tot 39 millimeter hoogte laat openklappen.

Volkswagen Scirocco

In de nazomer staat de nieuwe Volkswagen Scirocco in de showrooms.

AutoCoach
AutoCoach