24 mei 2023
Volkswagen Touareg
Nieuws

Volkswagen Touareg

Volkwagen Touareg aangepast modeljaar 2023

24 mei 2023 - De Volkwagen Touareg is aangepast voor modeljaar 2023. De nieuwe versie valt op met nieuwe vormgeving en zet stappen op het gebied van technologie. Zo is de nieuwe Touareg de eerste Volkswagen met Matrix HD koplampverlichting en claimt het onderstel nu een bredere spreiding tussen hoogstaand comfort en maximale rijdynamiek. Een plug-in hybride aandrijflijn is in Nederland altijd standaard.
LeaseOvernemen

Het aangescherpte design van de Touareg springt direct in het oog. Daarbij spelen de nieuwe Matrix HD koplampverlichting en de doorlopende LED-lichtstrip in de grille een hoofdrol. Elke lichtunit maakt gebruik van 19.216 micro-LED's. Dankzij de vele LED's komen er diverse nieuwe functies beschikbaar. Zo kan er een lichttapijt geprojecteerd worden op de rijbaan van de auto. Door gericht bepaalde LED's uit te schakelen, wordt tegemoetkomend verkeer bij het voeren van grootlicht niet verblind. Het systeem heeft ook speciale functies, waaronder dynamische bochtverlichting en het kort uitlichten van personen en dieren (in combinatie met Night Vision).

Volkswagen Touareg

Samen met de nieuwe achterlichtunits met doorlopende LED-strip inclusief een verlicht Volkswagen-logo zijn speciale Coming Home- en Leaving Home-effecten te realiseren. Afhankelijk van de gekozen uitvoering heeft de nieuwe Touareg 19 of 20 inch lichtmetalen velgen. Optioneel zijn 21 of zelfs 22 inch exemplaren beschikbaar.

Nieuwe assistentiesystemen

Als topmodel binnen het Volkswagen-aanbod beschikt de Touareg over de nieuwste assistentiesystemen. Een voorbeeld is de dakbeladingssensor. Deze voorziet de rijassistentiesystemen zoals het ESC van informatie. Als de sensor bijvoorbeeld vaststelt dat er een dakkoffer is gemonteerd, kan het ESC sneller ingrijpen om de stabiliteit van de auto te waarborgen. Als er geen dakkoffer is gemonteerd, grijpt het ESC juist later in.

Travel Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk (tot topsnelheid). Met Park Assist Plus is de Touareg met behulp van een app op afstand in- of uit te parkeren. Trailer Assist vergemakkelijkt het manoeuvreren met een aanhanger. Night Vision verbetert het veiligheidsniveau door met behulp van een warmtecamera personen en dieren in de nabijheid van de weg vroegtijdig zichtbaar te maken.

Innovision Cockpit

De Innovision Cockpit is de blikvanger in het interieur van de Touareg. De Digital Cockpit (30,5 cm) en het Discover Pro Max infotainmentsysteem met 38,1 cm groot aanraakscherm sluiten naadloos op elkaar aan. Zo ontstaat een one-screen 'digitaal landschap'. De navigatiefunctie geeft nu informatie op rijbaanniveau en maakt voor de weergave gebruik van HD-gegevens. De voicecontrol-functie is van de nieuwste generatie en via App Connect zijn smartphones (Android en Apple) draadloos te koppelen. De USB-C-poorten hebben een laadcapaciteit van 45 Watt (voorheen 15W), waardoor smartphones en andere apparaten sneller zijn te laden. Mogelijke opties zijn het head-up display en het high-end geluidsysteem van Dynaudio.

3.500 kg trekgewicht

Elke Touareg heeft standaard 4MOTION vierwielaandrijving. Met keuze uit verschillende on- en offroadstanden belooft het 4MOTION-systeem onder alle omstandigheden en op elke ondergrond grip en stabiliteit. Mede daardoor - en door het hoge trekgewicht van 3.500 kg - is de Touareg ook geschikt voor het trekken van zware aanhangers, waaronder grote caravans en paarden-, auto- en boottrailers. Optioneel is de nieuwe Touareg leverbaar met adaptieve luchtvering.

Plug-in hybridetechnologie standaard

In Nederland wordt de nieuwe Touareg leverbaar in twee uitvoeringen: de Elegance en de sportieve R. Beide hebben een plug-in hybride aandrijflijn en een achttraps automatische transmissie.

In de Touareg eHybrid Elegance leidt het samenspel van een V6 benzinemotor en een elektromotor tot een systeemvermogen van 280 kW / 381 pk. Standaard krijgt de Elegance-uitvoering onder andere Air Care Climatronic airconditioning, de Digital Innovision Cockpit met Discover Premium navigatiesysteem, een panoramisch schuif-kanteldak, elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding. De Touareg eHybrid Elegance onderstreept zijn rol op het gebied van verlichting met Matrix HD koplampverlichting en LED-achterlichten met dynamische rem- en richtingfunctie. Handige functies zijn verder de elektrisch openende achterklep en het Keyless Go startsysteem. Voor comfort en veiligheid van hoog niveau zijn Adaptive Cruise Control, Park Assist, Lane Assist, Front Assist en een achteruitrijcamera altijd inbegrepen.

De door Volkswagen R ontwikkelde Touareg R eHybrid heeft eveneens een plug-in hybride aandrijflijn, maar in dit geval met een systeemvermogen van 340 kW / 462 pk en een maximumkoppel van 700 Nm. Hij biedt alle luxe van de Elegance en voegt daar sportieve accenten aan toe, zoals 20 inch lichtmetalen velgen 'Braga', blauwe remklauwen met zilverkleurig R-logo, verlichte R-instaplijsten, het startscherm met R-logo voor het navigatiesysteem en lederen bekleding 'Vienna' met blauwe stiksels. Ook een airconditioning met vier klimaatzones , interieurverlichting in 30 instelbare kleuren en luchtvering zijn standaard inbegrepen bij de uitrusting van de Touareg R, die tevens leverbaar is in de unieke matte lakkleur 'Silicium Grey'.

De vernieuwde Touareg wordt medio december 2023 in Nederland verwacht. Volkswagen biedt op de Touareg standaard 4 jaar fabrieksgarantie en daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van gratis 24 uur pechhulp binnen Europa.

IkWilVanMijnAutoAf
Vandebron