3 maart 2020
 

Volkswagen ID.4

Elektrische SUV van Volkswagen heet ID.4

Autozine
3 maart 2020 | De ID.4, de eerste elektrische SUV van Volkswagen, is in aantocht. De laatste versie van het prototype is vandaag gepresenteerd, en de onthulling van de productieversie volgt later dit jaar. De ID.4, die voorkomt uit studiemodel ID.CROZZ, is de eerste elektrisch aangedreven compacte SUV van Volkswagen. Hij maakt net als de ID.3 gebruik van het modulaire MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrische modellen heeft ontwikkeld.

Het ID.4 prototype komt zelfverzekerd voor de dag met een zeer gestroomlijnde carrosserie. Door de riante wielbasis, de korte overhangen en het in de wagenvloer geïntegreerde accupakket belooft hij een ongekende hoeveelheid interieurruimte; een echte 'open space'.

Volkswagen ID.4

Het flexibele MEB-platform biedt nog meer voordelen. Zo wordt de ID.4 om te beginnen leverbaar met achterwielaandrijving. Later volgen vierwielaangedreven versies. De lage plaatsing van het accupakket zorgt in alle modellen voor een laag zwaartepunt. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de ID.4 een actieradius van maximaal 500 km. Laden kan met wisselstroom, 3-fase stroom en gelijkstroom.

De cockpit van de ID.4 staat bol van de touch- en spraakfuncties (Natural Voice Control). De elektrisch aangedreven compacte SUV is 100% connected en voorzien van assistentiesystemen. De ID.4 wordt vanaf medio 2020 klimaatneutraal geproduceerd in Zwickau.

UnitedConsumers
Volkswagen introduceert I.D. Crozz IIVolkswagen introduceert I.D. Crozz II
11 september 2017
VW toont I.D. CROZZ ConceptVW toont I.D. CROZZ Concept
18 april 2017
 

Info

Techniek

Forum