11 september 2017
Volkswagen ID.4

Volkswagen I.D. Crozz II

Volkswagen introduceert I.D. Crozz II

Autozine
11 september 2017 | In 2020 introduceert Volkswagen de I.D. familie: een reeks elektrische voertuigen. In dat jaar komt de I.D. CROZZ op de markt: een vierwielaangedreven, volledig elektrische SUV, waarvan op de IAA in Frankfurt alvast een studiemodel wordt getoond in de vorm van de I.D. CROZZ II.Alle I.D.-conceptmodellen staan op een compleet nieuw platform dat specifiek is ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Daarbij hebben ze allemaal een actieradius tussen de 500 en 600 kilometer, een Open Space-interieur dat lounge-achtig is opgezet, volledig digitale instrumenten en bedieningselementen en een optionele autonome rijmodus, I.D. Pilot genaamd.

Op zoek naar een Volkswagen ID.4?
bynco heeft er 1 vanaf € 48.840,-

Volkswagen ID.4

Volkswagen heeft het publiek sinds 2016 al een aantal keren een blik gegund op de nieuwe generatie schone voertuigen. Het eerste studiemodel van de I.D. familie was de compacte I.D., die eind 2016 op de autoshow van Parijs werd gepresenteerd. Begin 2017 volgde de I.D. BUZZ op de North American International Auto Show in Detroit en in april kwam daar de I.D. CROZZ bij, een studiemodel van een SUV dat in Shanghai werd onthuld. Van die laatste lanceert Volkswagen op de IAA een doorontwikkelde versie: de I.D. CROZZ II.

Volkswagen ID.4

Het ontwerp van de voor- en achterkant van de I.D. CROZZ II toont nu duidelijker hoe de productieversie van de SUV eruit komt te zien, en ook de LED-koplampen van de I.D. CROZZ II ogen verregaand productierijp. Ze bestaan uit een groot aantal kleine facetten en geven de auto een herkenbare lichtsignatuur. Alle uiterlijke aanpassingen bij elkaar geven de I.D. CROZZ II - die in de kleur Hibiscus Red Metallic is uitgevoerd; een meer uitgesproken SUV-karakter. Zijn 21 inch lichtmetalen velgen hebben opvallende details in hoogglans aluminium. Een B-stijl heeft de I.D. CROZZ II niet. Die is weggelaten om ervoor te zorgen dat de voor- en achterportieren nog verder kunnen worden geopend.

Volkswagen ID.4

De I.D. CROZZ II is uitgerust met een nieuwe vorm van steminteractie. De deuren kunnen worden geopend en gesloten met gesproken commando's en ook de volledig autonome I.D. Pilot kan op die manier worden in- of uitgeschakeld. Het Open Space-interieur van de I.D. CROZZ II is opnieuw aangekleed en doorontwikkeld met vier individuele, met Alcantara beklede stoelen en een aangepast instrumentenpaneel.

Volkswagen ID.4

De I.D. CROZZ II is volgens de makers sportief, interactief, schoon en praktisch bruikbaar. Zijn elektrische 4MOTION-vierwielaandrijving zou net zo goed presteren in een stedelijke omgeving als op ongebaande paden en bij extreme weersomstandigheden. Zowel op de voor- als achteras is een elektromotor gemonteerd. De krachtverdeling wordt geregeld via een 'elektrische aandrijfas'. Zodra de systemen in de auto het nodig achten, verdeelt deze 'elektrische aandrijfas' het vermogen van de 4MOTION vierwielaandrijving in een fractie van een seconde tussen de voor- en achteras.

Volkswagen ID.4

De actieradius van de 225 kW sterke en 180 km/u snelle I.D. CROZZ II ligt op maximaal 500 kilometer (NEDC). Via een 150 kW-snellader is de auto binnen een half uur op te laden tot een laadniveau van tachtig procent. De batterijen liggen tussen de assen voor een zo optimaal mogelijke gewichtsverdeling. Dankzij elektronisch aangestuurde dempers, een nieuwe multi-link achterwielophanging en aangepaste McPherson-veerpoten heeft de I.D. CROZZ II een weggedrag dat zich volgens Volkswagen zou kunnen meten met dat van de Golf GTI.

Op zoek naar een Volkswagen ID.4?
DAS import heeft er 20 vanaf € 46.139,-

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 GTX nu te bestellenVolkswagen ID.4 GTX nu te bestellen
9 juni 2021
Volkswagen onthult ID.4 GTXVolkswagen onthult ID.4 GTX
28 april 2021
Volkswagen ID.4 is World Car of the YearVolkswagen ID.4 is World Car of the Year
21 april 2021
5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.45 EuroNCAP sterren voor Volkswagen ID.4
20 april 2021
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum