24 november 2005
Volkswagen Fox

Volkswagen Fox

Hoge EuroNCAP score voor Volkswagen Fox

Autozine
24 november 2005 | De Volkswagen Fox heeft hoge scores behaald bij de crashtests van Euro NCAP. Hij kreeg vier sterren voor zowel de bescherming van volwassenen als van kinderen. De Fox biedt met zijn basisprijs van minder dan € 10.000,- de meeste veiligheid ten opzichte van zijn directe concurrenten. Overall was de Fox bij de inzittendenbescherming goed voor 28 punten, tegen 26 voor zijn tegenstrevers.
Nieuwe vloermatten voor de Fox?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De veiligheidsnormen die Euro NCAP bij de crashtests aanhoudt, zijn strenger dan de wettelijk voorgeschreven veiligheidsregels. Onderdeel hiervan is de bescherming van kinderen waarbij de Fox vier sterren behaalde. Dat is een bijzonder goed resultaat. Om de mate van bescherming te meten voert Euro NCAP een frontale botsproef uit waarbij de auto met 64 km/h een vervormbaar object raakt. In aanvulling daarop wordt ook een zijdelingse impact nagebootst door een rollend object met 50 km/h op de zijkant van de auto te laten inrijden.

Volkswagen Fox

De standaard veiligheidsuitrusting van de Fox bestaat uit airbags voor bestuurder en passagier, ABS, twee driepuntsgordels voor (in hoogte verstelbaar) en achter, Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes op de achterbank en een waarschuwingssensor bij het niet dragen van de veiligheidsgordel. ESP en zij-airbags zijn optioneel leverbaar. De Fox is leverbaar vanaf € 9.995,- inclusief BTW en BPM.

Volkswagen Fox