8 december 2021

Forum Volkswagen Fox

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 augustus 2021

Ervaring met Fox: - Kofferbakslot defect, dit is een bekend probleem onder Volkswagen Fox bezitters. Met veel draaien en duwen gaat hij alsnog open.
- Knipperlicht maakt binnenin geen geluid, je hoort dus niet of hij aanstaat.
- Koppeling pakt heel laat.
- Reken elk jaar op zo'n 500 euro onderhoudskosten

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Autobedrijf van Beest, Sliedrecht

Ervaring met verkoop: Autoservice Nieuw Lekkerland

Uitvoering1.4 Trendline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit6 jaar
KM-stand155.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 12 januari 2021

Ervaring met Fox: Dit is mijn vrouw haar tweede Fox. De eerste, ook een 1,2 welke ze kocht met meer dan 100kkm beviel zo goed dat ze die na een aantal jaren en vele 10.000kms bij een km stand van rond 140.000 ingeruild heeft voor een identieke met 70.000 km welke nu na 3 jaar 114.775 op de klok heeft staan. Ze waardeert met name de hoge zit en de ruimte. De auto geeft van binnen het idee een veel ruimere auto te zijn dan de indruk van buiten. Verbruik +- 1 op 15 door een rustige rijder. Mix stad en snelweg.

Weinig gebreken gehad. De eerste had bij aanschaf een probleem met de verwarming wat onder garantie verholpen is. Zou een dure reparatie geweest zijn. Meest opvallende was wel dat de auto een keer na starten slechts op twee cilinders liep. Bleek een kapotte bougiedop te zijn welke tevens als bobine functioneert. Is een VW kwaaltje. De WW heeft ze standaard in hun auto liggen. Met de wielophanging is ook wel eens wat geweest. Verder weinig kosten gehad.

De huidige is luxer met centrale portier vergrendeling, elektrische ramen, stuurbekrachtiging, elektrisch open dak. Hiervan is een keer een raammechanisme vervangen en werkt het achterslot niet fijn meer. Alleen met sleutel en gaat dan stroef. Ook is dashboard display uitgevallen wat ik zelf kon fixen door de flatcable te vervangen (zie internet). Nu lekkage via dak en zoals door anderen ook genoemd is de waterafvoer van de parravan (ruimte voor voorruit) een punt van aandacht omdat die snel verstopt raakt door bladeren.

Misschien geen VW kwaliteit maar al met al zijn we tevreden over de Fox en verschaft zij ons goedkoop comfortabel vervoer.

Onderhoud door een universeel garagebedrijf waar we erg tevreden over zijn.

Ervaring met verkoop: Gezeur bij verkoop over de NAP pas omdat de km-stand niet sluitend zou zijn. In die tijd was registratie nog niet zo betrouwbaar. Onderhoudsgeschiedenis was wel sluitend.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand114.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 maart 2020

Ervaring met Fox: Ik heb nu mijn Fox een jaar als 2e auto voor woon-werk. 25.000 km afgelegd. Alleen achterdemper vervangen. Prima autootje, zonder toeters en bellen. 1 op 17,4. Mag van mij nog jaren door.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Veenhuizen in Marum, prima zaak, bij aflevering beide voorschijven vervangen, had toen net een ton gelopen, hadden ze ook niet kunnen doen. Zeer tevreden!

Uitvoering 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand130.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 december 2018

Ervaring met Fox: Auto voldoet prima. Heb geen klachten. Auto krijgt iedere 7000 km nieuwe olie en filter. Kost je haast niets. Verder 1 x per jaar luchtfilter vervangen. 1 x per twee jaar remolie en bougies vervangen. Motortje is mij daar dankbaar voor. Verder absoluut geen klachten.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand147.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 12 januari 2018

Ervaring met Fox: Drama met deze leuke auto! Allerlei klachten: motor, achterslot, middenstuk uitlaat, achter ruitenwisser. Heb deze auto nog geen eens een jaar, 2e hands van het jaar 2006. Al een maand doet mijn motor raar stotteren. Net daarvoor de bougies laten vervangen en daar begint 'ie weer. Net bij garage uit laten lezen ook probleem lukt niet. Bobine is goed nieuwe erop gezet maar blijft stotteren vooral als ik moet optrekken in 1e en 2e versnelling voel je dat hij moeite heeft om vooruit te komen. Maar even goed gassen komt 'ie weer. Volgende week motor uit elkaar laten halen of het te maken is en of het waard is voor deze auto. Ik vind het een leuke prettige auto, maar ik vind dit niet meer zo grappig. Ik lees hier en daar op forums dat sommige hier ook last van hebben...

Uitvoering1.4 Trendline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand216.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Jhspijkers, datum: 27 januari 2018

Antwoord: Achterslot is een echt probleem. Die van mij was ook kapot. Deze is echter eenvoudig zelf te vervangen, heb een slot gehaald bij de sloop en was voor 30 euro klaar. Wel moet je even de tijd erbij rekenen voor het zelf monteren maar met een klein uurtje ben je wel klaar.

  

, datum: 25 januari 2017

Ervaring met Fox: Fijne auto. Gisteren voor het eerst een echt mankement. Het lampje van het motormanagement ging aan. Laten uitlezen in de garage bleek dat de derde bobine defect was. 3 nieuwe bougies laten plaatsen en 1 nieuwe bobine. Hij gaat weer als een zonnetje.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Na 2 jaar liet de hemelbekleding los. Die is in de garantie periode door de dealer weer vast gezet.

Verder probleem gehad met de centrale vergrendeling. De afstandsbediening werk niet meer. En de centrale vergrendeling van van de achterklep liet het afweten. Ja en natuurlijk ook de ruitenwissers maken veel lawaai. Daar nog niet het juiste wisserblad voor kunnen vinden.

Tot slot het elektrische raam aan de bestuurderszijde daar was de nippel van de staaldraad los geschoten. En de spiegelverwarming rechts heeft het laten afweten.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit11 jaar
DealerWaal

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Xcornelis, datum: 6 september 2017

Antwoord: Beste frank, ik heb op mijn fox de Bosch flatblade ruitenwissers gezet. Ideaal.

  

, datum: 17 december 2016

Ervaring met Fox: Prettig rijdende auto, ruim van binnen, goede stoelen, bevalt prima.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Makkelijk in onderhoud. Aan te bevelen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand103.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
 1 
...

KwikFit
Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs