17 januari 2006
Volkswagen Fox

Volkswagen Fox

Hemelbekleding VW Fox is plantaardig

Autozine
17 januari 2006 | In het interieur van de Fox past Volkswagen een noviteit toe, die voor iedereen voordelen biedt. De hemelbekleding is versterkt met natuurlijke vezels van de Curau┬┤-plant, een lid van de bromelia-familie. Een milieuvriendelijke oplossing die in Brazili├ź, waar de Fox wordt geproduceerd, werk oplevert voor duizenden mensen in het Amazone-gebied.
 

De hemelbekleding in een auto is doorgaans vervaardigd van met glasvezel versterkt polyurethaan. Maar dat is niet het geval in de Fox: voor de hemelbekleding van deze auto zijn Curau´-vezels gebruikt. Die zijn afkomstig van de snelgroeiende Curau´-plant uit het Amazone-gebied. De vezels zijn voor honderd procent recyclebaar en ze zijn geurloos, wat een prettige bijkomstigheid is voor het interieur in een auto. Daarnaast zorgen de vezels voor een aantrekkelijke structuur in de bekleding. Door deze eigenschappen zijn de Curau´-vezels geschikt voor toepassing in de bekleding van auto's.

Volkswagen Fox

Dit is een nieuwe ontwikkeling in de autoproductie, waarbij Volkswagen samenwerkt met het Braziliaanse onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma "Poverty and Environment of the Amazone", kortweg "Poema". Tegen het einde van 2006 moeten er zo'n 10.000 nieuwe banen zijn voor de inwoners van de staat Par´, ten zuiden van de stad Santarem. Het verbouwen van de Curau´-plant en de verwerking van de vezels in autobekleding levert een belangrijke bijdrage aan die doelstelling. Werk en vooral het verwerven van inkomen betekent dat de mensen en hun gezinnen in deze regio toegang krijgen tot elementaire levensbehoeften zoals gezondheidszorg en scholing, iets wat voor veel Brazilianen nog niet is weggelegd.

Volkswagen Fox