2 maart 2015
Volkswagen Arteon

Volkswagen Sport Coupe Concept

VW presenteert Sport Coupe Concept GTE

Autozine
2 maart 2015 | Volkswagen toont met de Sport Coupé Concept GTE een visie op een toekomstige vierdeurs supercoupé. Het 487 cm lange studiemodel combineert een vierdeurs coupédesign met plug-in hybride aandrijftechnologie. De Sport Coupé Concept GTE debuteert als wereldprimeur op de internationale autoshow van Genève.
 

De Sport Coupé Concept GTE staat symbool voor de nieuwe, aangescherpte designtaal van Volkswagen. De studie is gebaseerd op het flexibele MQB-platform. Werden er in 2014 al 2 miljoen auto's op deze modulaire basis gebouwd, in 2018 zullen dat er zelfs 7 miljoen zijn. Variërend van Polo tot Golf, Touran, Passat en wellicht deze Sport Coupé Concept GTE.  Het model zou in het het gamma van Volkswagen passen tussen de huidige CC en de Phaeton.

Volkswagen Arteon

De plug-in hybride Sport Coupé Concept GTE beschikt over een 3.0 zescilinder TSI-benzinemotor, twee elektromotoren, een DSG-automaat en vierwielaandrijving. Het resultaat is een systeemvermogen van 279 kW/380 pk, een top van 250 km/u en een officieel vastgesteld verbruik van 2,0 l/100 km. In de E-modus rijdt de conceptauto tot 50 kilometer puur elektrisch, met enkel achterwielaandrijving. De totale vastgestelde actieradius is meer dan 1.200 km.

Volkswagen Arteon

Een opvallende voorziening in het interieur is het digitale instrumentarium met 3D-weergave. Daarnaast zijn er nog vier beeldschermen in het interieur te vinden, waarvan drie voor de achterpassagiers. Een andere primeur is het navigatiesysteem. Dit kan een route selecteren op basis van biometrische input, geleverd door bijvoorbeeld een smartwatch. Afhankelijk van de stemming van de bestuurder wordt de route comfortabel of juist uitdagend.

Volkswagen Arteon