6 juli 2017
Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen Arteon

Autozine
6 juli 2017 | Volkswagen heeft met de Arteon een uitstekend resultaat behaald tijdens de Euro NCAP botsproeven. Het model kreeg de maximale score van vijf sterren toegekend. Euro NCAP prees met name de inzittendenbescherming voor volwassenen en kinderen. Bovendien oogstte de Arteon grote waardering voor het grote aantal rijassistentiesystemen dat deel uitmaakt van de riante standaarduitrusting en noteerde hij goede resultaten op het gebied van voetgangersbescherming.

Op zoek naar een Volkswagen Arteon?
bynco heeft er 14 vanaf € 30.445,-

Volkswagen Arteon

De door Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) toegekende vijf sterren maken duidelijk dat de zojuist geïntroduceerde Volkswagen Arteon ook wat veiligheid betreft toonaangevend is in zijn segment. Euro NCAP stelt dan ook in haar rapport: "Best presterende model ooit op het gebied van voetgangersveiligheid".

Volkswagen Arteon

De resultaten zijn onder meer het gevolg van de innovatieve rijassistentiesystemen, waaronder de tot de standaarduitrusting behorende noodstopfunctie die voetgangers beschermt. Een ander sterk punt is het geïntegreerde veiligheidsconcept van de Arteon dat in geval van een aanrijding voor maximale bescherming van de inzittenden zorgt. Een optimale carrosseriestructuur en een bijzonder effectieve combinatie van veiligheidsgordel, stoel en airbags maken deel uit van dat veiligheidspakket.

De Arteon presteerde tijdens de botsproeven optimaal op vier onderdelen:

  • 'Adult Occupant Protection' (96% van het maximale aantal punten)
  • 'Child Occupant Protection' (85% score)
  • 'Pedestrian Protection' (eveneens 85%, dankzij de geslaagde combinatie van de noodstopfunctie voor voetgangers en de veiligheidsmaatregelen voor de bescherming van bijzonder kwetsbare verkeersdeelnemers)
  • 'Safety Assist' (82% van het maximale aantal punten als gevolg van de vele standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals de gordelwaarschuwingsfunctie, het Front Assist-systeem met noodstopfunctie - ook voor voetgangers - en de rijbaanassistent Lane Assist.
VW Arteon nu ook als plug-in hybrideVW Arteon nu ook als plug-in hybride
1 april 2021
VW Arteon nu als Business ExclusiveVW Arteon nu als Business Exclusive
7 augustus 2019
VW Arteon nu als BusinessVW Arteon nu als Business
1 februari 2019
VW Arteon nu met gratis automaatVW Arteon nu met gratis automaat
29 maart 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum