2 december 2021
Toyota Yaris

Toyota Yaris

Toyota toont waterstof-aangedreven GR Yaris

Autozine
2 december 2021 | Toyota heeft een heel bijzondere conceptversie van de GR Yaris onthuld, de conceptcar GR Yaris Hydrogen. Deze bij wijze van proef ontwikkelde showcar is uitgerust met een experimentele verbrandingsmotor die wordt gevoed door waterstof. De brandstoftanks en het tankproces van de experimentele Yaris GR Hydrogen zijn dezelfde als die in de Mirai, Toyota's waterstof-elektrische sedan die ook op waterstof rijdt. Echter, waar de Toyota Mirai gebruikmaakt van brandstofceltechnologie (die de waterstof omzet in elektriciteit) en een elektromotor, is de GR Yaris Hydrogen uitgerust met een verbrandingsmotor die waterstof rechtstreeks als brandstof gebruikt.

Op zoek naar een Toyota Yaris?
bynco heeft er 29 vanaf € 19.590,-

Toyota Yaris

Al sinds 2017 werkt Toyota aan verbrandingsmotoren die op waterstof lopen. En alhoewel de ontwikkeling hiervan zich nog in een heel vroeg stadium bevindt, levert een speciale Toyota Corolla Sport voorzien van dezelfde technologie al sportieve prestaties in Japan. Daar doet de auto mee met autosportevenementen, waarbij hij nauwelijks uitstoot gegenereerd.

Toyota Yaris

Kiichiro Toyoda, oprichter Toyota Motor Corporation in maart 1952: "Om Japanse personenauto's tot een succes te maken, moeten fabrikanten deelnemen aan races. Op die manier kan de duurzaamheid en de prestaties van auto's worden getest en hun maximale prestaties worden getoond. Competitie betekent vooruitgang, en het zorgt wereldwijd voor sensatie onder autosportliefhebbers. Het doel is om onze nieuwsgierigheid naar de kwaliteit van producten te bevredigen, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Japanse auto-industrie."

De experimentele GR Yaris Hydrogen en Corolla Sport zijn voorzien van dezelfde 1,6-liter, driecilinder-in-lijn turbomotor, bekend van de Toyota GR Yaris. Het enige verschil is een ander brandstoftoevoer- en injectiesysteem om het gebruik van waterstof mogelijk te maken.

Waterstof verbrandt sneller dan benzine, wat resulteert in een goed reactievermogen van de motor. Waterstofverbranding is relatief schoon en zorgt voor een rijervaring met de akoestiek en sensatie die in de autosport kenmerkend zijn voor verbrandingsmotoren.

Akio Toyoda, de kleinzoon van Kiichiro Toyoda en de huidige President of Toyota Motor Corporation: "We hebben al grote stappen gezet met onze waterstof-elektrische aandrijflijn uitgerust met brandstofceltechnologie. Met die instelling zijn we ook deze uitdaging aangegaan. Ik stel me voor dat de dingen er over tien jaar anders uitzien en ik hoop dat wanneer men terugkijkt, dat ze dan zien hoe we de uitdaging met positieve energie zijn aangegaan en van elk moment hebben genoten."

Toyota gaat Yaris in Tsjechie producerenToyota gaat Yaris in Tsjechie produceren
9 november 2021
Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021
1 maart 2021
Toyota produceert 4 miljoenste YarisToyota produceert 4 miljoenste Yaris
8 december 2020
Toyota Yaris wint SAFETYBEST award 2021Toyota Yaris wint SAFETYBEST award 2021
18 november 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum