9 juli 2018
Toyota Supra

Toyota Supra

Toyota Supra komt terug

Autozine
9 juli 2018 | Toyota laat op het Goodwood Festival of Speed een prototype van de nieuwe Toyota Supra zien. Het concept van de toekomstige Toyota sportauto met legendarische naam maakt hier zijn werelddebuut. Het prototype komt bovendien in actie op de beroemde Goodwood HillClimb van het evenement dat dit jaar van 12 tot en met 15 juli gehouden wordt en jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
Nieuwe vloermatten voor de Toyota Supra?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Het prototype van de Toyota Supra wordt bestuurd door twee Toyota medewerkers die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe Supra: Chief Engineer Tetsuya Tada, die de algehele verantwoordelijkheid voor het project draagt, en coureur Herwig Daenens.

Toyota Supra

In navolging van de aankondiging in maart 2018 op de Autosalon van Genève, bevestigt Toyota nu dat de nieuwe Toyota Supra trouw blijft aan zijn erfgoed van een pure sportauto met een voorin geplaatste zescilinder in lijn en achterwielaandrijving. Het prototype is uitgevoerd in de kleuren van Toyota GAZOO Racing (zwart, rood en wit). Hij komt op alle dagen van het festival in actie.

Bezoekers kunnen op Goodwood ook de Toyota GR Supra Racing Concept zien, de sportauto die in maart 2018 op de Autosalon van Genève werd onthuld en daar de terugkeer van de naam Supra vierde. Met dit spectaculaire concept onderzoekt Toyota de mogelijkheden van een high-performance sportauto met geavanceerde lichtgewicht materialen, een verlaagd onderstel, racewielen en een interieur dat voldoet aan race-standaarden.

Vandebron
Toyota prijst Supra 2.0Toyota prijst Supra 2.0
28 januari 2020
Toyota Supra nu ook met 2.0 motorToyota Supra nu ook met 2.0 motor
14 januari 2020
Toyota Supra wint Gouden StuurwielToyota Supra wint Gouden Stuurwiel
14 november 2019
Toyota onthult Supra 2019Toyota onthult Supra 2019
14 januari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum