13 januari 2012
Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota Prius (2009 - 2015)

Vernieuwde Toyota Prius vanaf maart

Autozine
13 januari 2012 | De nieuwe Toyota Prius wordt in maart 2012 in ons land verwacht. Hij is rijker uitgerust, stuurt strakker en de neus is dynamischer vormgegeven. Daarnaast is de nieuwe Prius tot 1.200 euro lager geprijsd dan zijn voorganger en bovendien de komende jaren weer vrijgesteld van BPM, MRB. De zakelijke rijder profiteert van slechts 14% bijtelling. De Prius is vanaf heden bij de dealer te bestellen voor een vanafprijs van 25.990 euro en staat in het eerste kwartaal van 2012 bij de dealer. Medio volgend jaar zal ook de Prius Plug-in Hybrid naar ons land komen.
 

Het multimedia geluidssysteem Toyota Touch met AUX en USB aansluitingen en Bluetooth streaming audio inclusief cover art is vanaf nu standaard in elke Prius. Dat geldt ook voor de parkeerhulpcamera, elektrisch inklapbare spiegels, smart key en een Bluetooth aansluiting voor de telefoon. Het gratis Business Pakket bevat cruise control en Touch and Go navigatie.

Toyota Prius (2009 - 2015)

De Business uitvoering (€ 27.690, die een prijsverlaging van € 1.200 onderging) voegt daaraan toe: Toyota Touch & Go navigatie, luxe bekleding met lederen zijwangen van de voorstoel, lederen stuurwiel, zachte bekleding van de raamstijlen en 17 inch lichtmetalen velgen.

De Dynamic Business (€ 31.790) wordt altijd geleverd met onder meer een solar roof om de warmte uit de auto te houden, JBL audio met 8 speakers, waterafstotend glas in de voorportieren, automatisch dimmende binnenspiegel, LED dimlichten met sproeiers en automatisch inschakelende verlichting.

Toyota Prius (2009 - 2015)

De Executive Business (€ 35.890) krijgt adaptive cruise control, pre-crash safety system, lederen bekleding met stoelverwarming en Intelligent Parking Assist.

Tijdens het rijden wordt volgens de fabrikant meteen duidelijk dat het onderstel onder handen is genomen. Ook werd de vering aangepast zodat dempingen van kleine oneffenheden op lagere snelheden minder voelbaar zijn en de auto op de snelweg strakker rijdt. De aanpassingen resulteren in een meer Europees sturende auto.

Toyota Prius (2009 - 2015)

De nieuwe Prius heeft aan de buitenzijde duidelijke kenmerken. De voorkant is nadrukkelijk voorzien van en trapeziumvormige grille met geïntegreerde mistlampen. De standaard LED dagrijverlichting met knipperlichten zijn naar de onderbumper verhuisd. Aan de achterzijde vallen de nieuwe achterlichten op.

In het interieur is aandacht besteed aan de wensen van Europese berijders. De bovenzijde van het dashboard heeft een hoogwaardige afwerking en het middenconsole een metaalachtige finish. De aanpassingen zorgen voor een diepere kleur en een hoger kwaliteitsgevoel. De berijder profiteert verder van een vernieuwd instrumentarium: de resolutie van de meters en tellers is verhoogd.