23 januari 2012
Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota maakt prijs Prius plug-in bekend

Autozine
23 januari 2012 | De Toyota Prius Plug-in Hybrid is vanaf vandaag voor 38.990 euro te koop, en wordt geleverd inclusief een oplaadservice pakket. Opgeladen kan de Prius Plug-in Hybrid 25 kilometer volledig elektrisch rijden. Daarna vervolgt hij zijn weg als hybride. Het geeft de Prius Plug-in Hybrid een theoretisch erbruik van slechts 2,1l/100 km (1 op 47,6) en een CO2-uitstoot van 49 gram per kilometer. Daardoor profiteren zakelijke rijders (60 maanden lang) van de fiscale 0% bijtellingsregeling. Bovendien hoeft voor de Prius Plug-in Hybrid tot en met 2015 geen wegenbelasting (MRB) te worden betaald.
 

De Toyota Prius Plug-in Hybrid wordt zonder meerprijs met een intelligent oplaadpunt aan huis geleverd (indien mogelijk). Op die manier wordt de berijder actief gestimuleerd om zijn auto optimaal te gebruiken en om zo het milieu zo veel mogelijk te ontlasten.

Toyota Prius (2009 - 2015)

De Prius Plug-in Hybrid heeft niet alleen vijf volwaardige zitplaatsen maar ook een 443 liter grote bagageruimte. Daarnaast is de Prius Plug-in Hybrid ten opzichte van een normale Prius slechts 50 kilo zwaarder geworden. Daardoor is de auto minstens 300 kilo lichter dan de concurrentie, wat de Prius Plug-in Hybrid ook zuinigerer maakt als de batterij leeg is.

Een drive-selector met 4 standen maakt het onder meer mogelijk om op buitenwegen volledig hybride te rijden. Op die manier wordt de batterij niet aangesproken zodat in stedelijke gebieden volledig elektrisch (en dus emissieloos) kan worden gereden.

De Prius Plug-in wordt leverbaar in drie uitvoeringen: de Aspiration (€ 38.990), Dynamic (€ 41.390) en Executive (€ 45.290). De Aspiration-uitvoering is het instapmodel met onder andere half-lederen bekleding met instelbare stoelverwarming op de voorstoelen, het Toyota Touch-multimedia systeem, head-up display, actieve hoofdsteunen, Smart Key, Climate Control, een elektrische lendesteun, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een parkeerhulpcamera en Cruise Control.

De Dynamic voegt hier zaken aan toe als een JBL sound system met acht speakers, LED koplampen, een regensensor en het uitgebreide Toyota Touch and Go Plus navigatiesysteem. In de Executive uitvoering komen daar adaptive Cruise Control, het Pre-Crash Safety System, een volledig lederen interieur en waterafstotende ramen in de voorportieren bij.

De Prius Plug-in Hybrid is vanaf nu te bestellen bij de Toyota dealer.