13 juli 2012
Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota Prius Plug-in Hybrid nu bij de dealer

Autozine
13 juli 2012 | De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid staat vanaf nu bij de dealer. De levertijden zijn kort. Met name zakelijke rijders profiteren financieel maximaal. Zo geldt het 0% bijtellingstarief. Ook ZZP-ers en kleine zelfstandigen profiteren en kunnen via diverse fiscale regelingen enorme subsidies verkrijgen. De Prius Plug-in Hybrid wordt geleverd vanaf 38.990 euro en er hoeft geen wegenbelasting te worden betaald.
 

De fiscale voordelen die de zakelijke berijder ten deel valt, zijn te danken aan de opmerkelijk lage CO2-uitstoot van 49 g/km. Hierdoor betaalt de leaserijder helemaal geen fiscale bijtelling. Dit gaat in op het moment van registratie en is gedurende 5 jaar geldig.

Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota ondersteunt berijders, leasemaatschappen en fleetowners direct door desgewenst de levering van een oplaadpunt bij de berijder thuis (ls op eigen terrein geparkeerd kan worden en installatie mogelijk is) in samenwerking met The New Motion. Dit is inbegrepen in de prijs.

Om regelmatig opladen voor de berijder zo makkelijk mogelijk te maken, levert Toyota de Prius Plug-in Hybrid met het Oplaad Service Pakket. Dit omvat een laadpas en een oplaadpunt bij de berijder thuis. Het "lolo smart" laadpunt maakt het optioneel mogelijk dat de kosten voor het thuisladen direct bij de werkgever gedeclareerd kunnen worden. De laadpas werkt ook bij openbare laadpalen in Nederland.

ZZP-ers en kleine zelfstandigen kunnen de Prius Plug-in Hybrid rijden met enorme subsidies die kunnen oplopen tot circa de helft van het aanschafbedrag, uiteraard afhankelijk van de specifieke bedrijfsomstandigheden. Dat komt omdat er extra veel aftrekposten en fiscale stimuleringmaatregelen voor de Prius Plug-in Hybrid gelden, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil regeling. Bovendien is ook de Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA) toepasbaar. En wanneer de Prius Plug-in Hybrid ook privé wordt gereden is van inkomensbijtelling geen sprake (0% fiscale bijtelling). Uiteraard komt het lage brandstofverbruik hier nog bij.