19 februari 2019
Toyota Prius (2009 - 2015)

Forum Toyota Prius (2009 - 2015)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 januari 2019

Ervaring met auto: Perfecte en prima auto. Alleen het verbruik vind ik te hoog 1 op 18 platteland. Met veel oppassen in de zomer 1 op 20 nu na 6 jaar in bezit Gekocht met 91000km op de teller 1e keer nieuwe accu moeten aanschaffen na 1 a 2 min met kofferklep open en radio aan gaat hij niet meer in de D. Maar is 10 jaar oud nu.(WEL DUUR) verder gaat hij 1 x per jaar naar de dealer voor onderhoud en voor de rest rijden maar.

Er zit alles op en aan wat je maar wensen wil. Alleen vind ik net als andere Toyota gebruikers de navigatie update erg duur. Doe het daarom niet en plan mijn route voor de rit via computer. Verder alleen maar lof. Wel remblokken voor vervangen met 120.000km. Mijn volgende auto is weer een Toyota Hybride. En met de CVT leer je omgaan. Nog nooit een lamp stuk gehad? Ik heb wel de stadslichtlampjes vervangen voor Led. Is mooier wit vind ik. Voor mij gaat hij nog een paar jaartjes mee. Zonder problemen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Prima service. Niks op aan te merken en redelijk geprijsd. Is er iets extra wordt je eerst gebeld. Al is het maar een ruitenwisserblad.

Ervaring met verkoop: Auto gekocht bij ex Toyota Dealer( Nu VETOS) Jan Bakkus in Posterholt.

UitvoeringBussines
Bouwjaar2009
In bezit6 jaar
KM-stand162.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 2 januari 2019

Ervaring met verkoop: Auto gekocht bij ex Toyota Dealer( Nu VETOS) Jan Bakkus in Posterholt..

UitvoeringBussines
Bouwjaar2009
In bezit6 jaar
KM-stand162.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 7 juli 2017

Ervaring met auto: Prius is zeer betrouwbaar. Niets maar dan echt niets gaat stuk. Geen lamp, geen druppel olie toegevoegd. Louter rijden en dat gaat erg eenvoudig.

Auto is zeer ruim, ook de laadruimte. Niet louter theoretisch, maar ook praktisch.

Veel gehoorde klacht is de joelende CVT: Je hoeft niet altijd vol gas te geven toch? Dan gebeurt dit ook niet. Als je een CVT gewnd ben, wil je niet meer anders, zoveel meer soepel dan een normale automaat.


Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand135.000 km
DealerWagenmaker

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 7 april 2017

Ervaring met auto: Rijdt 1 op 20/21 gemiddeld. Heerlijke automaat. Ik was er eerst geen fan van maar dankzij mijn vriendin toch een proefrit gedaan en gelijk verkocht. Rijdt zo rustig en zuinig. Uiterlijk lijkt het een zetpil maar ik zit toch in de auto. Veel auto's gehad maar dit is een blijvertje. Moment dat deze afgeschreven is dan komt er gewoon weer een andere voor terug.

UitvoeringDynamic
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand190.000 km
DealerGent

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Rdegener, datum: 13 april 2017

Antwoord: Zo herkenbaar... en idd een blijvertje

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 januari 2017

Ervaring met auto: Probleemloze auto en ook zeer zuinig.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Alleen gebruikelijk onderhoud.

Ervaring met verkoop: Zeer goede after sales service.

UitvoeringHybride
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 1 januari 2017

Ervaring met auto: Voor het segment waar ik in wil rijden is het een prima woon/werkverkeer wagen, zonder hiaten en andere vreemde mankementen, heb er nu 50.000 km zelf bij gereden en na 3 beurten en 1 H11 lampje en een achterwisser rubber niks dan lof qua onderhoud... .een top wagen zonder negatieve vermeldingen... over twee jaar wil ik weer een Hybrid....de C-HR?

UitvoeringAspiration
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand161.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 30 december 2016

Ervaring met auto: Ik rijd sinds 2011 met een Prius Executive Solar. Het is een van de eerste exemplaren in europa van juni 2009. Ik heb deze bij Van Dorst in Oosterhout gekocht en in service bij Ats in Nieuwegein.

Ook ik heb het veel genoemde probleem met de gewone accu gehad, die gaat leeg als de auto langer dan twee weken stilstaat en kost je dan een nieuwe accu: als oplossing rijdt mijn buurman ermee als ik langer dan twee weken weg ben. Ik rijd altijd beter dan 1:20. Wel heb ik een vervelend probleem met het solar roof. De rubberen rand vriest stuk. Ik heb al een keer het voorste ruitje laten vervangen a 300 euro, na jarenlang kleine barstjes breekt nu het rubber ook van het schuifdak zelf af. Ziet er niet uit en is overduidelijk een product failure. Klacht bij Louwman door mijn dealerleverde niks op. In de vs en canada wordt dit euvel onder coulance opgelost.

Kortom, heerlijke auto met een slecht schuifdak dat helemaal vervangen moet worden als het rubber stuk is, dat is dan weer minder milieuvriendelijk.

UitvoeringExecutive Solar
Bouwjaar2009
In bezit6 jaar
KM-stand91.000 km
DealerDorst

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Robinstratman1, datum: 5 mei 2018

Antwoord: Prius accu probleem ontstaat bijna alleen bij modellen met smart key! Dus de auto zoekt de sleutel, en dat trekt de accu leeg, als deze een paar jaar oud is. Bij vakanties en lang stilstaan kan je deze functie uitzetten en dan is er niks aan de hand! Dit zorgt voor misverstanden. Omdat de meeste mensen niet weten dat dit altijd om de kleine universele accu gaat en groothybrude accu gaat nooit stuk ! Enkele zijn defect gegaan door gepruts met meedere accu packs en zelf radio en versterkers koppelen sn door achter schades.
Dus smart key uit schakelen als je de Prius of hybride Toyota/Lexus een tijdje niet gebruikt!

 
Reactie van: Robinstratman1, datum: 7 mei 2018

Antwoord: Prius accu probleem ontstaat bijna alleen bij modellen met smart key! Dus de auto zoekt de sleutel, en dat trekt de accu leeg, als deze een paar jaar oud is. Bij vakanties en lang stil staan kan je deze functie uitzetten en dan is er niks aan de hand! Dit zorgt voor misverstanden. Omdat de meeste mensen niet weten dat dit altijd om de kleine universele accu gaat en groothybrude accu gaat nooit stuk ! Enkele zijn defect gegaan door gepruts met meedere accu packs en zelf radio en versterkers koppelen sn door achter schades.
Dus smart key uit schakelen als je de Prius of hybride Toyota/Lexus een tijdje niet gebruikt !

 
Reactie van: Fam. Vdeijnden, datum: 2 oktober 2018

Antwoord: Gisteren ging mijn kleine accu stuk. Heb een nieuwe in laten zetten maar schrok wel van de prijs: 259 euro!! Was wel 3 jaar garantie op. Bleek dat mijn vorige accu het net 3 jaar en 6 maanden had volgehouden!

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »