9 februari 2010
Toyota Prius (2009 - 2015)

Toyota Prius (2009 - 2015)

ABS-remsysteem Toyota Prius III krijgt update software

Autozine
9 februari 2010 | Het ABS-remsysteem van de Toyota Prius III krijgt een software update. Toyota luistert hiermee naar Prius rijders die hadden aangegeven onder bijzondere wegdekomstandigheden (zoals richels, drempels en kuilen) een ander remgevoel te ervaren. Met deze aanpassing zorgt Toyota dat de Prius III tijdens bovengenoemde wegdekomstandigheden een consistente remervaring oproept. Alle eigenaren van de jongste generatie Prius krijgen een persoonlijke uitnodiging om met hun Toyota dealer of erkend reparateur een afspraak te maken, in het kader van deze terugroepactie.
 

Toyota Motor Corporation ontving veel reacties van rijders van de Prius III over het ABS-remsysteem. Besloten werd daarom om de vernieuwde software, waarmee de Prius III sinds vorige maand de fabriek verlaat, ook beschikbaar te maken voor het rijdend Prius wagenpark (generatie III). Deze software kan door dealers en erkend reparateurs worden geüpdate in het ABS-remsysteem.

Toyota Prius (2009 - 2015)

Wie remt onder normale wegdekomstandigheden merkt dat het remsysteem van de Prius III normaal functioneert. Belangrijk om te weten is dat in geval van krachtig remmen of bij een noodstop de bestuurder eveneens te allen tijde de maximale remkracht tot zijn beschikking heeft, waardoor de auto normaal tot stilstand komt. Tijdens een remmoment waarbij het ABS-systeem wordt geactiveerd, kan onder bijzondere wegdekomstandigheden – zoals richels, drempels en kuilen – mogelijk een andere remvertraging optreden. Met het aanpassen van de software wordt dit voorkomen.

De update van de software wordt wereldwijd aangebracht in alle Prius III modellen (productieperiode: april 2009 t/m januari 2010). In Nederland zijn 8.432 modellen van de Prius III betrokken.