19 april 2022
Toyota Yaris Cross
Nieuws

Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross is World Urban Car of the Year

19 april 2022 - De Toyota Yaris Cross is verkozen tot World Urban Car van 2022 in de World Car Awards. Toyota's SUV in het B-segment werd gekozen door een jury bestaande uit 102 autojournalisten uit 33 landen.

Op zoek naar een Toyota Yaris Cross 1.5 VVT-i Hybride Adventure?
bynco heeft er 13 vanaf € 28.950,-

Toyota Yaris Cross 1.5 VVT-i Hybride Adventure

Takatomo Suzuki, Chief Engineer van Toyota Compact Car Company bij Toyota Motor Corporation: "We zijn vereerd met de onderscheiding 'World Urban Car'. Onze basis is altijd geweest om goede compacte auto's te maken. Deze filosofie leidde ons om de Yaris Cross te ontwikkelen als een compacte auto met een ruime laadruimte en bruikbaarheid, evenals voldoende vermogen en een gunstig brandstofverbruik. We zullen deze prijs als motivatie gebruiken, terwijl we auto's blijven ontwikkelen van hoge kwaliteit die aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen."

Toyota Yaris Cross

De Yaris Cross is, net als de gewone Yaris, leverbaar met Toyota's vierde generatie hybride aandrijflijn. Met de 85 kW / 116 pk sterke 1,5-liter Hybrid-aandrijflijn is de Yaris Cross eenvoudig te rijden dankzij het hoge koppel bij lage toerentallen. Het brandstofverbruik is relatief laag met een gecombineerd verbruik van 4,4 liter tot 5,0 liter op 100 kilometer, afhankelijk van de uitvoering. De Yaris Cross is ook leverbaar met alleen de 1.5 VVT-i benzinemotor met 92 kW / 125 pk.

Toyota produceert de Yaris Cross net als de Yaris bij Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) bij Valenciennes in Noord-Frankrijk. Toyota wil in Europa op jaarbasis ruim 150.000 exemplaren produceren en in het B-SUV-segment een marktaandeel van acht procent realiseren.

Remschijf.nl