15 december 2017
 

Tesla

Tesla opent supercharger in Horst

15 december 2017 | Tesla opent een nieuwe Supercharger in Horst. Dit is het elfde Tesla snellaadstation in Nederland dat vanaf nu operationeel is. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station is uitgerust met 12 oplaadpunten en bevindt zich bij Parkhotel Horst, Tienrayseweg 2, 5961 NL in Horst. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers richting de Alpen.

Deze nieuwe locatie vervoegt een netwerk van meer dan 350 locaties in Europa die ongemakvrije lange afstandsreizen toestaan voor de elektrische rijder. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, hebben een bereik van 375 tot 500 km. Deze kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.

Tesla

In Nederland zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht, Drachten, Duiven, Eindhoven, Hoorn, Oosterhout, Urmond en Zwolle. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden.

Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.

Tesla
 
Websitewww.teslamotors.com
Deel via