23 juni 2015
Tesla Model S
Nieuws

Tesla Model S

Tesla's Model S rijdt een miljard mijl elektrisch

23 juni 2015 - Tesla heeft bekendgemaakt dat alle Tesla-voertuigen over de hele wereld samen meer dan een miljard mijl (ruim 1,6 miljard km) hebben gereden. InĀ  slechts drie jaar nadat Model S is uitgebracht, hebben eigenaren net zo ver gereisd als 4.000 reizen naar de maan, of bijna 40.000 rondjes om de aarde. Door elektrisch te rijden, hebben Tesla-eigenaren meer dan een half miljoen ton CO2 bespaard. En zonder de bezoekjes aan tankstations scheelt het meer dan 205.000.000 euro aan tankbeurten.

Het miljard mijl is gereden door minder dan 75.000 Model S-voertuigen. De eigenaren vertrouwen op Model S voor dagelijkse ritten en voor lange afstanden, waarbij Model S thuis kan worden opgeladen of op één van de punten in Tesla's wereldwijde Supercharger-netwerk. Sinds de lancering van Model S in 2012 heeft Tesla een oplaadnetwerk opgebouwd in Noord-Amerika, Europa en Azië, dat inmiddels bestaat uit 445 Superchargerstations, waar bestuurders snel en gratis hun voertuig kunnen opladen voor lange afstanden.

Tesla Model S

Tesla viert de mijlpaal met de lancering van The Next Billion Tour, die in Nederland zal plaatsvinden. Hierbij krijgt iedereen de kans om de Model S zelf te ervaren.