1 juni 2016
Tesla Model S
Nieuws

Tesla Model S

Nieuw wereldrecord elektrisch rijden

1 juni 2016 - Het is ze gelukt. Maar liefst tweemaal werd afgelopen weekeinde het wereldrecord elektrisch rijden in 48 uur ruim verbroken. Het team Hiel mag zich wereldrecordhouder noemen met 4.249 kilometer. Het oude record stond op naam van de Duitser Michael Willberg met 4.020 kilometer.

Vier teams startten vrijdag 27 mei in Zevenaar de jacht op het record, met vier Tesla's. Een van de teams zag al snel in dat zij het record niet zouden verbreken: ze belandden in Duitsland in een file die hen drie uur oponthoud gaf en gaven de strijd op. Een ander team had een route naar Kroatië uitgestippeld, maar dat bleek een ongelukkige keuze. Zij kwamen niet verder dan ongeveer 3.000 kilometer.

Tesla Model S

De twee andere teams, die beide het oude record verbraken, reden voortdurend op filevrije Duitse autowegen. Ook het team van initiator Arjan de Putter verpulverde het oude wereldrecord van Willberg. Zijn team kwam tot 4.206 kilometer en reed dus gemiddeld 1 kilometer per uur langzamer dan het Team Hiel.

Een goede planning was essentieel voor het verbreken van het wereldrecord. Fleetmatics, leverancier van SaaS fleetmanagement-oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen, sponsorde de voertuigen met een GPS-volgsysteem waardoor ze realtime gevolgd konden worden. Tijdens de rally bood Fleetmatics inzicht in de status van de voertuigen. Het volgsysteem gaf aan of een voertuig reed of stationair draaide. Het gaf ook inzicht in de positie, snelheid, richting, locatie, het adres en de stand van de kilometerteller.