1 september 2008
Suzuki Grand Vitara
Nieuws

Suzuki Grand Vitara

Vernieuwde Suzuki Grand Vitara nu in de showroom

1 september 2008 - Suzuki introduceert de vernieuwde Grand Vitara. Het design is op diverse punten aangepast. Suzuki vernieuwde het interieur en voorziet de Grand Vitara nu standaard van climate control en een nieuw ontworpen boordcomputer. Het comfort is naar een hoger plan getild door een betere geluidsisolatie. Tegelijkertijd introduceert Suzuki voor de Grand Vitara twee nieuwe benzinemotoren: een 2.4-liter viercilindermotor en een 3.2-liter V6. De vernieuwde Grand Vitara staat nu in de showroom van de Suzuki-dealer.
AutoCoach

De vernieuwingen aan de Grand Vitara behelzen onder meer een nieuw vormgegeven voorbumper en grille. Behalve de nieuw ontworpen stoelbekleding heeft Suzuki het interieur ook op diverse andere punten vernieuwd en uitgebreid. Climate control (automatische airconditioning) is nu standaard op alle uitvoeringen. Het design van de climate controlbediening is vernieuwd en tevens introduceert Suzuki een nieuwe boordcomputer.

Suzuki Grand Vitara

Standaard is de Grand Vitara nu uitgerust met schijfremmen achter. Vanaf de Exclusive-uitvoering is ESP standaard. De combinatie van het 4-mode continue 4x4-systeem en de stabiliteits- en tractiecontrole van het ESP waarborgt de grip. Het elektronische stabiliteits-programma ESP is standaard op de Exclusive- en High Executive-uitvoeringen.

Suzuki levert de Grand Vitara met keus uit twee compleet nieuwe benzinemotoren: een 2.4-liter viercilinder en een 3.2-liter V6. De nieuw ontwikkelde 2.4-liter benzinemotor is leverbaar voor de driedeurs- en de vijfdeursversie. Deze krachtbron heeft een maximumvermogen van 124 kW/169 pk bij 6.000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 227 Nm bij 3.800 toeren per minuut.

De 3.2-liter V6-benzinekrachtbron met VVT-technologie is alleen leverbaar voor de vijfdeursuitvoering en is de krachtigste van de vijf motoren voor de Grand Vitara. Deze heeft een maximumvermogen van 171 kW/233 pk bij 6.200 toeren per minuut en een maximumkoppel van 291 Nm bij 3.200 toeren per minuut.

Suzuki Grand Vitara

Met het oog op het milieu heeft Suzuki de CO2-uitstoot van de twee reeds bestaande benzineversies terug weten te dringen. Voor de 1.6 liter van 199 naar 195 g/km en voor de handgeschakelde 2.0-liter benzinemotor van 208 naar 199 g/km. De CO2-uitstoot voor de versie met automaat is nu 210 g/km (voorheen 215 g/km).

De vernieuwde Suzuki Grand Vitara is leverbaar vanaf € 22.999,- voor de driedeurs Grand Vitara in 1.6 Base-uitvoering. De vanafprijs van de vijfdeurs Grand Vitara 2.0 Comfort bedraagt € 26.799,-.

KwikFit
AutoCoach