15 juli 2008
Suzuki Grand Vitara
Nieuws

Suzuki Grand Vitara

Facelift voor Suzuki Grand Vitara

15 juli 2008 - Suzuki heeft de Grand Vitara verbeterd en introduceert twee nieuwe motoren: een viercilinder 2.4-liter-benzinemotor en een 3.2-liter V6-benzinemotor. Het comfort is verbeterd door toepassing van de andere materialen voor trillings- en geluidsisolatie. Het design is op diverse punten aangepast. Het interieur is op een aantal punten vernieuwd met standaard climate control op alle uitvoeringen en nieuw ontworpen boordcomputer. De vernieuwde Grand Vitara staat vanaf medio september bij de dealer.
AutoCoach

De "minor change" van de in 2005 geïntroduceerde derde generatie Grand Vitara behelst onder meer een nieuw vormgegeven voorbumper en grille. Ook nieuw zijn de richtingaanwijzers in de buitenspiegels (vanaf Comfort-uitvoering). Voor de vernieuwde Grand Vitara valt te kiezen uit elf kleuren, waarvan vijf nieuwe.

Suzuki Grand Vitara

De remmen hebben een belangrijke upgrade ondergaan door toevoeging van schijfremmen achter. Vanaf de Exclusive-uitvoering is ESP standaard. De combinatie van het geavanceerde 4-mode continue 4x4-systeem en de stabiliteits- en tractiecontrole van het ESP belooft een optimale wegligging en grip bij gladheid door regen, sneeuw en ijzel.

Behalve de nieuw ontworpen stoelbekleding heeft Suzuki het interieur ook op diverse andere punten vernieuwd en uitgebreid. Climate control (automatische airconditioning) is nu standaard op alle uitvoeringen. Het design van de climate control-bediening is vernieuwd en Suzuki introduceert een nieuwe boordcomputer in de unit van de toerenteller/snelheidsmeter. Andere vernieuwingen zijn de verschuifbare middenarmsteun en de verlichte toetsen op het stuur voor de bediening van het audiosysteem en de cruisecontrol. Nieuw zijn ook de standaard stoelverwarming op de Exclusive- en de High Executive-uitvoeringen en de toevoeging van een speaker centraal in het dashboard bij de High Executive en de 3.2 V6. Bij de High Executive en de 3.2 V6 zijn tevens de hout-look panelen vervangen door sportiever ogende black wood grain panelen.

Niet alleen introduceerd Suzuki twee nieuwe motoren voor de Grand Vitara, Suzuki verlaagd met het oog op het milieu tevens de CO2-uitstoot van twee andere krachtbronnen. Bij de 1.6-liter-benzinemotor is de CO2-uistoot verlaagd van 199 naar 195 g/km. En bij de 2.0-liter-benzinemotor is de CO2-uitstoot verlaagd van 208 naar 199 g/km bij de handgeschakelde versie en van 215 naar 210 g/km bij de uitvoering met automaat.

Suzuki Grand Vitara

De nieuw ontwikkelde 2.4-liter-benzinemotor is leverbaar op de driedeurs- en de vijfdeursversie. Deze krachtbron heeft een maximumvermogen van 124 kW/169 pk bij 6.000 t.p.m. en een maximumkoppel van 227 Nm bij 3.800 t.p.m. De 3.2-liter V6-benzinemotor (alleen leverbaar op 5-deurs) is de krachtigste van de vijf motoren voor de Grand Vitara. Deze heeft een maximumvermogen van 171 kW/233 pk bij 6.200 t.p.m. en een maximumkoppel van 291 Nm bij 3.200 t.p.m. De al genoemde 1.6-liter- en 2.0-liter-benzinemotor en de 1.9-liter common-rail turbodieselmotor completeren het motorenaanbod.

De prijzen zijn voorlopig vastgesteld op € 22.999,- voor de driedeurs Grand Vitara in de 1.6 Base-uitvoering en € 26.799,- voor de vijfdeurs Grand Vitara 2.0 Comfort. De vernieuwde Suzuki Grand Vitara staat medio september in de showroom van de Suzuki-dealer.

XLLease
AutoCoach