19 september 2019
Suzuki Grand Vitara

Forum Suzuki Grand Vitara

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 maart 2019

Ervaring met Grand Vitara: Valt zeker niet tegen. Stoer robuust en erg degelijk. Lekker hoge instap. Goeie caravantrekker.

Uitvoering2.0 5-deurs
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand225.500 km
DealerCammingha

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 24 maart 2017

Ervaring met Grand Vitara: Na 6 jaar in een Honda Civic met harde vering is dit nu onze dagelijkse auto geworden. We worden wat ouder en jawel, iets hoger zitten met meer comfort. Veel gelezen over de Grand Vitara en een mooie 5 deurs gevonden met weinig kilometers en als High Executive. Alles erop en eraan met groot schuifdak.

Zeer tevreden tot nu toe, stille auto, heel overzichtelijk, grote spiegels, dikke kachel en een heel makkelijk te bedienen dashboard. Goede stoelen en ruimte zat. Ik zit perfect met mn 1.93 m. allen het stuurwiel zou axiaal te verstellen moeten zijn, dat is jammer. Achterdeur vindt ik geniaal, ik knal tegen elke achterklep met mn lengte vandaar. En natuurlijk een reservewiel achterop, cool.

Vering is gepast stug maar ook best wel comfortabel. Strakke wegligging, amper overhellen. Ik heb er al menig bocht hard me genomen, de Vitara geeft geen krimp. Mooi afgewerkt, deuren sluiten met een mooi stevig geluid. Premium, geen idee maar geweldig afgewerkt en stevig gebouwd. Niks rammelt of piept, schakel als boter. Kachel is snel op temperatuur, mooi in de winter. Aparte TomTom voor als het nodig is, ik mis geen infotainment spul in het dashboard. De motor wordt vaak als lui gevoeld, geen idee waarom, gewoon induwen dat gaspedaal en hij gaat. Enige wat iets tegenvalt is het verbruik van 1 op 9-10. Meer is niet mogelijk. Dat kon mijn Lexus LS400 veel beter; 1 op 10-11 met 1900 kg gewicht en 4 liter V8. Maar goed het is niet anders. Wat echt tegenvalt is de te kleine tank. Schijnt 66 liter in te kunnen, ik kom niet verder dan 53-55 liter. Dat lees je op internet dat de laatste 10-11 liter er niet uit kan. Heel vreemd. Nu na 500-550 km tanken. Op vakantie maar een extra tankje mee. Dus al met al een fijne auto met prachtig uitzicht rondom. Relaxt rijden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De vorige eigenaar was een Suzuki dealer in het Westen van het land. Slordig uitgevoerd onderhoud. De remmen voor sloegen vast na eerste week rijden. Complete remklauwrevisie door mijzelf uitgevoerd. Voor en achter nieuwe schijven en blokken, nieuwe remzuigers en pennen.

Uitvoering2.4 High Executive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand93.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Romboutst, datum: 5 mei 2017

Antwoord: Heb nu 6 jaar een Grand Vitara (Rhino). Een fantastische, sterke, confortabele auto. Behoudens normale slijtage maar 1x onkosten gehad. Betrof de koeler van het climat systeem. Ondanks dat er geen garantie was, nam de dealer in Vlissingen ongevraagd het werkloon voor zijn rekening. Onlangs nieuwe velgen laten monteren. De oude zagen er niet meer uit= eigen schuld=door omstandigheden niet bijgehouden afgelopen winter. Meteen een poetsbeurt en alleen aan het kenteken zie dat 'ie 10 jaar oud is. Nu bijna 120.000 op de teller. Heb inmiddels gereden met de nieuwe Vitara, maar da's voor mij persoonlijk een grote stap terug. Het zal er wel van gaan komen dat ik over enkele jaren een Vitara ga kopen, maar ook zeggen de eigenaren van de garage dat ik gek zou zijn om mijn huidige auto nu in te ruilen.

Het benzineverbruik is pittig, maar dat wist ik bij de aankoop en til daar absoluut niet aan. Tsja, die tankinhoud... de uitleg bleek simpel: de tank heeft een zg. kamelenrug. Dus 2 bulten en dat komt omdat de aandrijfas voor de achterwielen een deel van de ruimte inneemt. Bruto in de inhoud dus wel redelijk, maar praktisch hooguit een liter of 50, soms ietsje meer.

Ben er erg tevreden over en zeer jammer dat er nu geen volwaardige opvolger voor is.

 
Reactie van: Rene_koets, datum: 10 mei 2017

Antwoord: Ik ben zeer blij met de GV die ik heb. Verbruik is me duidelijk alleen de auto kon een veel grotere tank hebben, 80 liter of zo. De boordcomputer snapt er niks van. De range klopt voor geen meter. Via Facebook kwam in in contact met anderen en die zeiden dat je 60 liter kunt oprijden. Nou ik ga tot 550 km en tank dan weer. En op vakantie in FRK neem ik 10 liter extra mee als ik de 4x4 paden opga. Problemen heb ik niet, net bij Suzuki geweest voor vervanging schakelstang. Terugroepactie, top van Suzuki. Zie je bij VW niet. En ja ik heb naar de nieuwe Vitara gekeken maar vindt de neus absoluut niet mooi. Teveel lengte voor de voorwielen. En veel te duur met 4x4 in Nederland. Wel zuinig maar ook amper vermogen met 1600 cc. Wel mooi laag gewicht dat weer wel. Maar dik 35000 euro voor een redelijke uitvoering is me te gek. Daarvoor is het van binnen te simpel. Deze GV blijf ik mooi vinden met zijn korte neus en mooie verhoudingen. En natuurlijk het reservewiel achterop. Van he zomer mooi met de vouwwagen naar de Verdon toe en gaan we de ruige paden op. Ben benieuwd wat de GV kan.

  

, datum: 13 december 2015

Ervaring met Grand Vitara: Heb zeer goede ervaringen met de Suzuki Grand Vitara gaan al 13 jr naar Kroatie en hij heeft ons nog NOOIT laten staan heb ook nog nooit een lekke band gehad! Hiervoor hadden we ook al een Grand Vitara. En nu krijgen we de NIEUWE Vitara op 4 januari HOERA!! kan niet wachten.

Wij rijden al 25 jaar Suzuki en willen niet anders. Van de Swift naar Baleno naar station Baleno toen 2x Grand Vitara en nu de nieuwe Vitara
groetjes Ingrid


Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand83.000 km
DealerKroon

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 13 november 2014

Ervaring met Grand Vitara: Betrouwbaar auto rijden.

Uitvoering2.0- Shogun
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit7 jaar
KM-stand55.600 km
DealerLancker

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 29 september 2013

Ervaring met Grand Vitara: Tot nu toe geen problemen. Ik ben een tevreden rijder met mijn Suzuki Grand Vitara Shogun van 2007. Kilometerstand is 45900.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 11 augustus 2013

Ervaring met Grand Vitara: 4x kering vernieuwd aandrijfas garantie. Linker achterband grote slijtage. Radiateur a/c lekkage, kosten: 700 euro. Motor kookt op de autoweg, diagnose in Duitsland: 300 euro. Auto naar garage in Nederland, cilinderkop gedemonteerd afgeperst. Waarschijnlijk radiateur verstopt door losgelaten coating. Kosten nog niet bekend. 50% vakantie naar de gort in 4 jaar totaal 28 dagen zonder eigen auto pffffff

Uitvoering2.4 5 Deurs
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit4 jaar
KM-stand70.028 km
DealerMarkgraaff

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 31 december 2011

Ervaring met Grand Vitara: Inmiddels AC vernieuwd, sensor in de uitlaat verneiuwd, gasklep vernieuwd, buiten de AC alles betalen dus. Suzuki doet niet aan coulance.
Bij een rekening van 900 euro bij drie maanden na de garantieperiode is zowel de dealer als de importeur niet thuis.
Nu herrie in het vooronder, maar dat hoort volgens de dealer en importeur. Geluid van sluitende kleppen, vreemd hoor.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2007
In bezit4 jaar
KM-stand70.000 km
DealerVersteeg

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 »