25 november 2002
Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)
Nieuws

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)

Nieuw interieur voor Suzuki Grand Vitara

25 november 2002 - Suzuki geeft de Grand Vitara een sportieve glans dankzij een aantal opvallende veranderingen. Uiterlijk is dit alleen te zien aan een andere two-tonekleurstelling. Het interieur is echter geheel vernieuwd, zo valt direct het nieuwe dashboard met zilverkleurige elementen op. Bovendien heeft Suzuki de uitrusting van de Grand Vitara flink uitgebreid, waardoor het comfort is verhoogd.

Op zoek naar een Suzuki Grand Vitara 2.0 TDi 16v 5d?
Nederland Mobiel heeft er 9 vanaf € 3.850,-

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005) 2.0 TDi 16v 5d

Het nieuwe, donkergrijze dashboard valt op door een stoere centrale bedieningsconsole. Deze springt direct in het oog dankzij de zilverkleurige afwerking. De bedieningsconsole biedt plek aan de audio-installatie (optie) en herbergt de draaiknoppen van de nieuwe climate control. Deze automatische temperatuur- en klimaatregeling is in de plaats gekomen van een handbediende airconditioning. Het systeem is standaard op de meeste uitvoeringen, behalve op de Grand Vitara 1.6. Op deze versie is de climate control als optie verkrijgbaar.

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)

Door het nieuwe driespaaksstuurwiel heen zijn de meters met chromen omlijsting te zien. In het instrumentenpaneel zijn waarschuwingslampjes opgenomen voor een laag brandstofniveau en voor geopende portieren. Verder is de uitrusting in de Grand Vitara uitgebreid met een buitentemperatuurmeter en een verschuifbare armsteun tussen de voorstoelen. Gewijzigde hoofdsteunen bieden meer comfort en verhogen de veiligheid. In de middenconsole heeft de verplaatsbare asbak een plekje gekregen. Die zat voorheen in het dashboard. De bediening van de cruise control (V6) is vereenvoudigd en de interieurverlichting heeft nu een fade-outfunctie, waardoor het cabinelicht geleidelijk dimt nadat het portier is gesloten en de motor is gestart. De ISOfix-bevestigingspunten voor een kinderzitje completeren de lijst veranderingen.

De genoemde wijzingen gelden voor de driedeurs en de vijfdeurs versie van de Grand Vitara. De driedeurs uitvoering is verkrijgbaar met een 1,6-litermotor (69 kW/94 pk) en een 2,0-litermotor (94 kW/128 pk). Suzuki levert de vijfdeurs uitvoering behalve met de eerdergenoemde 2,0-litermotor, ook met een V6-motor met een inhoud van 2,5 liter (116 kW/158 pk). Bovendien is de Grand Vitara 5-deurs ook leverbaar op grijs-kenteken.

XLLease