15 mei 2003
Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)
Nieuws

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)

Wijzigingen voor Suzuki Grand Vitara

15 mei 2003 - De ontwikkelingsafdeling van Suzuki draait op volle toeren. Van 2003 tot en met 2007 komen er jaarlijks nieuwe modellen uit. Voor 2003 zijn dat dieselversies van bijna alle modellen. Ook gezien de verkopen gaat het Suzuki voor de wind. Afgelopen jaar is Suzuki met een 8e plaats doorgedrongen tot de toptien van de Nederlandse markt. Daarnaast is Suzuki marktleider gebleven in het segment van de vierwielaangedreven auto's.

Alle versies van de Grand Vitara zijn recentelijk gewijzigd. Dat is te zien aan een aantal veranderingen in het interieur en het exterieur. Bij de versies met de two-tonekleurstelling is de kleur aan de onderkant van de carrosserie (bumpers, spatbordranden en deurpanelen) vervangen door zilvergrijs metallic. Het nieuwe, donkergrijze dashboard valt op door een centrale bedieningsconsole. De bedieningsconsole herbergt de draaiknoppen van de nieuwe climate controle. Deze automatische temperatuur- en klimaatregeling is in de plaats gekomen van de handbediende airconditioning. Het systeem is standaard op de meeste uitvoeringen met benzinemotor, maar niet leverbaar op de uitvoeringen met de 2.0 16V TDi motor. Een nieuw controlepaneel voor de elektrisch bedienbare ramen en de elektrisch bedienbare en verwarmde zijspiegels bevindt zich aan de binnenzijde van het linker portier. Door het nieuwe driespaaksstuurwiel heen zijn de meters met chromen omlijsting te zien. In het instrumentenpaneel zijn waarschuwingslampjes opgenomen voor een laag brandstofniveau en voor geopende portieren. Verder is de uitrusting van de Grand Vitara uitgebreid met een buitentemperatuurmeter en een verschuifbare armsteun tussen de voorstoelen. Gewijzigde hoofdsteunen bieden meer comfort en verhogen de veiligheid. In de middenconsole heeft een verplaatsbare asbak een plekje gekregen. Die zat eerst voorin in het dashboard. In deze console beschikt de bestuurder en passagiers over een kleine opbergplaats, een stekker van 12 volt en 2 verborgen bekerhouders. De interieurverlichting heeft nu een fade-outfunctie, waardoor het cabinelicht geleidelijk dimt nadat het portier is gesloten en de motor is gestart. De Grand Vitara is ook voorzien van nieuwe bekleding. De ISOfix-bevestigings-punten voor een kinderzitje completeren de lijst van veranderingen.

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)

In 2003 houdt Suzuki een dieseloffensief. Alle modellen, met uitzondering van de Alto, komen beschikbaar met common-raildieselmotoren. Nieuw hierbij zijn de nieuwe 2.0 16V TDi motoren in de Grand Vitaras drie- en vijfdeurs uitvoeringen. Common-raildieselmotoren hebben een elektronisch geregelde directe brandstofinspuiting. De brandstof wordt onder zeer hoge druk rechtstreeks in elke cilinder gespoten. Dit levert een uiterst precies en economische verbranding op. De nieuwe dieselmotor in de Grand Vitara beschikt verder over 4 kleppen per cilinder, een turbo en een intercooler. De direct ingespoten viercilindermotor met een inhoud van 2.0 liter levert een vermogen van 80 kW / 109 pk. Het koppel bereikt een waarde van 270 Nm bij 1750 toeren per minuut. De topsnelheid is 160 km per uur. De Grand Vitara diesel is in uitrusting gelijk aan de andere uitvoeringen. Dat betekent dat elektrisch te bedienen zijruiten, centrale deurvergrendeling, elektronisch te verstellen buitenspiegels en ABS met EBD aan boord zijn. Ook de Grand Vitara 2.0 16V TDi is voorzien van het nieuwe interieur. Het brandstofgebruik bedraagt buiten de stad 6.0l/100 km, 7,3l/100 km gemiddeld verbruik en 9,4l/100 km in de stad. Eind 2003, begin 2004 zullen ook de automaat-uitvoeringen in het Grand Vitara dieselprogramma leverbaar worden.

De Grand Vitara 2.0 16V TDi is standaard uitgerust met ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling). De wagen is standaard uitgerust met dubbele airbags voorin, verstevigingsbalken in de deuren, en in de hoogte verstelbare veiligheidsgordels voorin met gordelspanner. De Grand Vitara, uitgerust met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, is een echte terreinwagen, dankzij het Suzuki "Drive Select 4x4"-systeem. De bestuurder kan al rijdend de voorwielen inschakelen, en dit tot een snelheid van 100 km/uur. Zo heeft de bestuurder de keuze tussen de hoge verhoudingen, zowel in 4x4 als in 2x4, en de lage verhoudingen in 4x4 voor de moeilijke omstandigheden. Deze verschillende gebruiksmogelijkheden van de tussenbak vergroten de terreincapaciteiten van de Grand Vitara. Het inschakelen van de tussenbak (hoge en lage verhoudingen) dient wel stilstaand te gebeuren.

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005)

Op zoek naar een Suzuki Grand Vitara 2.0 TDi 16v 5d?
Nederland Mobiel heeft er 8 vanaf € 3.850,-

Suzuki Grand Vitara (1992 - 2005) 2.0 TDi 16v 5d

KwikFit