11 december 2007
Suzuki Alto
Nieuws

Suzuki A-Star

Suzuki Concept A-Star debuteert op Auto Expo New Delhi

11 december 2007 - Suzuki presenteert begin januari op de Auto Expo 2008 in het Indiase New Delhi een nieuw studiemodel: de Concept A-Star. Het op deze conceptauto gebaseerde nieuwe model voor het A-segment wordt eind 2008 in productie genomen als opvolger van de Alto.

Het geplande productiemodel is een vijfdeurs hatchback voor het zogenaamde A-segment. De auto wordt voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde aluminium 1.0-liter-benzinemotor met een CO2-uitstoot die lager zou zijn dan bij zijn Europese concurrentie en die voldoet aan de Euro5-norm. Hierbij zet Suzuki in op een uitstoot die lager ligt dan 109 g/km!

Suzuki Alto

Na Swift, Grand Vitara, SX4 en Splash is de nieuwe auto het vijfde nieuwe model van Suzuki binnen vier jaar. De auto wordt geproduceerd in de nieuwe Maruti Suzuki India-fabriek in Manesar en is onder meer bestemd voor de Europese markt en India. De productie voor de Europese markt start in december 2008.

Qua design sluit de Concept A-Star aan bij de richting die Suzuki is ingeslagen met o.a. de vooruitstrevende Kizashi I enII, de conceptmodellen voor het D-segment die eerder dit jaar getoond zijn op de internationale autoshows van Frankfurt en Tokio.

Suzuki Alto

Tot 2009 investeert Suzuki ongeveer 1,2 miljard euro in zijn fabrieken in India. Ook wil het merk voor maart 2010 de productiecapaciteit van de Maruti Suzuki India-fabriek hebben opgeschroefd naar bijna 1 miljoen auto's per jaar. Dat is nodig om in India aan de vraag naar auto's te voldoen en om de productieversie van de Concept A-Star te kunnen exporteren naar markten wereldwijd.

Voor de toekomst wil Suzuki Motor Corporation de onderzoeks- en ontwerpafdeling van de Maruti Suzuki India-fabriek uitbreiden, zodat deze een sleutelrol kan spelen in de langetermijnstrategie van het merk.

Suzuki Alto
XLLease
KwikFit