20 augustus 2018
Feedback
Suzuki Alto

Forum Suzuki Alto

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 mei 2018

Ervaring met auto: Tweedehands sinds juli 2017 in bezit. Rammelt bij stilstand in stationair; al een tijdje bezig om na te gaan wat het kan zijn. Vermoedelijk motorsteun. Iemand tips? Remmen voor piepen. Spiegel geen nachtstand; zeer irrittant. Hoedenplank nutteloos. Wel zuinig: gemiddels 1 op 20. Elektrisch raam bestuurderskant gaat soms pas weer dicht na aan en uitzetten auto.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Comfort
Bouwjaar2012
In bezit6 jaar
KM-stand86.000 km
DealerSchaik

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 21 juni 2016

Ervaring met auto: Deze auto 7 jaar in mijn bezit in deze jaren geen problemen gehad op een wielager na. Verbruik is gemiddeld 1:19, maar als het warmer weer is 1:21.

Voorin zit ik goed, achterin weinig ruimte en de bagageruimte onvoldoende. Gebruik de auto voornamelijk voor woon-werk verkeer.

Er is alleen een probleem: na 1250.00 km begonnen mijn remmen voor te rammelen, is een probleem van de Suzuki Alto. Er zit geen rubber ringetje op de geleide pen zit te ruim in zijn behuizing. Enige oplossing: vet er in. Wie heeft er meer problemen mee?

Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit7 jaar
KM-stand150.000 km
DealerJonker

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Cmiddelbosch, datum: 17 november 2017

Antwoord: Wij hebben er ook last van gehad nieuwe blokken plus pen, laatst viel de motor uit tijdens het rijden dat vond ik het minste sta je dan gelukkig startte hij wel al die bestuurders die je aankijken.

Reageer
  

, datum: 6 februari 2016

Ervaring met auto: Vanaf dag 1 piepende remmem. Ook last van motorsteun die bonkt over drempels. Bij alle garantiebeurten aan dealer doorgegeven. Niks aan gedaan. Bij de vierde garantie beurt heb ik de dealer gezegd dat ik daar nooit meer zou komen omdat hij toch niet hoorde wat ik hoorde.

Later een paar maanden na mijn laatste beurt lag er een voorwiellager uit. Banden voorkant spekglad. Nieuwe voorbanden. Ben naar andere garage gegaan. Die heeft piepende remmen opgelost.

Ook weleens aan dealer doorgegeven wanneer auto geparkeerd staat kan je auto niet in achteruit krijgen. Ik moet koppeling intrappen auto glijdt stukje achteruit en dan kan die in zijn achteruit. Daarna had ik een kapot stuurwiellager een dure reparatie.

Vorig jaar weer nieuwe voorbanden want tweede paar voor was ook glad en ook nieuwe achterbanden na 5,5 jaar vind ik dat normaal. Alle wielen stonden verschillende kanten op. Hoe is het mogelijk?

Nu hoor ik een slepend geluid bij optrekken rechts. Bij zachtjes optrekken in de file weet je niet wat je hoort. Niet bij nat weer. Ik maak mij zorgen over een hoge rekening.

Sloten niet goed. Wanneer het vriest is het ijs in de auto dikker dan op de buitenruiten. Altijd vocht in de auto. Je hoort een ruit rammelen bij dicht doen deur.

De vorige Alto was velen malen beter. Ik heb zeker een maandagmorgen auto gekocht.

Nieuw

Bouwjaar2009
In bezit6 jaar
KM-stand67.000 km
DealerWitte

Betrouwbaarheid4
Comfort2
Motor3
  
 
Reactie van: H. Prosje, datum: 15 maart 2016

Antwoord: Dat van dat achteruitrijden is normaal gesproken door je koppeling in te drukken, zet hem in neutraal, koppeling los laten en weer in drukken, dan moet hij normaal in de achteruit kunnen. Dit is een standaard oplossing die je bij een goede rijinstructeur in 1 van je eerste lessen leert. Dit probleem hebben zowat elke auto wel eens. Mocht dit bij jou niet helpen, dan is er iets serieus loos.

Moet wel zeggen dat je een hele slechte dealer hebt getroffen. In heb totaal geen problemen met mijn Suzuki dealer in Franeker, die lossen alle problemen mooi op.

Reageer
  

, datum: 13 november 2015

Ervaring met auto: Perfect autootje, zonder fratsen, doet wat het moet doen. Zeer betrouwbaar, na 65.000 km en 5 jaar nog niks stuk. Auto ziet er nog als nieuw uit.

Modelletje is ook leuk in tegenstelling tot de Celerio, datis een oersaai en onverkoopbaar ding. Ben nog steeds zeer blij met de Alto, al had hij wel iets feller gemogen. Zit comfort goed en zeer stil, ook op de snelweg.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Alleen olie en filters erin, af en toe de voor remmem bekijken, verder niets aan doen.

Reageer Nieuw
UitvoeringComfort Plus
Bouwjaar2010
In bezit5 jaar
KM-stand65.000 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 28 februari 2015

Ervaring met auto: December 2014 nieuw gekocht. Vanaf dag drie mankementen: airbag lampje branden, start/stop system kapot, remmen zijn niet goed, enz. Tevens ook echt niet zuinig. Een op 20 redt hij lang niet bij rustig rijden. Tevens vind ik service van dealer ook zeer slecht, in mijn geval dealer Harlingen. Ik vond mijn oude auto stuk beter 107.

Nieuw
UitvoeringCelebration
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Ruuddragt, datum: 30 januari 2018

Antwoord: Suzuki Alto zeven jaar oud, airo, twee wiellagers kapot. Kapot en nieuw vliegt airbag passagiers kant er zomaar uit, zonder dat de auto aan stond.

Reageer
  

, datum: 29 december 2014

Ervaring met auto: Auto nieuw gekocht in juli 2014. Ik heb al vele Suzuk's gereden: Swift (4x), Baleno (1X), Ignis (2X). Je weet dat een driepitter een andere rijstijl vergt, het is geen scheurijzer maar kunt prima mee in het verkeer, mij bevalt het prima. De Alto gekocht vanwege laag brandstofgebruik, compactheid en A-milieuklasse. Rij veel woon-werkverkeer op voornamelijk snelwegen, heb cruise-control in laten bouwen, hanteer het nullnieuwe rijdennull en haal een gemiddeld verbruik van rond de 1 : 20.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.0 Exclusief
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km
DealerReno

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 21 december 2014

Ervaring met auto: Anno 2014 is de Alto niet meer van deze tijd. Keihard plastic overal en is eigenlijk voor maximaal 2 personen geschikt. Achterin boodschappen tassen want koffer is nihil. Overal is op bezuinigd. Maar ach je zit droog van a naar b daar is alles mee gezegd.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerCammingha

Betrouwbaarheid6
Comfort4
Motor5
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »