19 mei 2009
Suzuki Alto
Nieuws

Suzuki Alto

10 miljoenste Suzuki Alto verkocht

19 mei 2009 - De Suzuki Alto heeft de mijlpaal bereikt van 10 miljoen verkochte exemplaren. De compacte Suzuki realiseerde dit verkoopaantal precies dertig jaar na de introductie van het model in mei 1979. De Alto dankt zijn wereldwijde populariteit onder meer aan zijn betrouwbaarheid en gunstige brandstofverbruik. De in april 2009 geïntroduceerde vierde generatie Alto wordt in 132 landen verkocht.

In april dit jaar was de nieuwe Alto in Nederland de meest verkochte auto in zijn klasse, het A-segment, en kwam de auto binnen op de zesde plaats van de top 10 van bestverkochte modellen.

Suzuki Alto

In de nieuwe Alto is de enorme ervaring van Suzuki op het gebied van compacte auto's verwerkt. Door zijn zeer lage brandstofverbruik en minimale CO2-uitstoot (103 g/km*) zijn de handgeschakelde uitvoeringen van de Alto vrijgesteld van BPM en vallen zij in het laagste tarief voor de motorrijtuigenbelasting. Voor de zakelijk rijders valt de handgeschakelde versie in het 14% bijtellingstarief voor de inkomstenbelasting.

XLLease