12 april 2021
Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

Skoda ENYAQ iV wint Red Dot Award

Autozine
12 april 2021 | Skoda heeft een Red Dot Award 2021 gewonnen voor de 100% elektrische ENYAQ iV. De emissievrije SUV overtuigde de internationale jury van experts met zijn expressieve, krachtige designtaal. Vanaf volgende week is de Skoda ENYAQ iV in Nederland te rijden bij de Skoda-dealers.
Nieuwe vloermatten voor de Enyaq iV?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

De designfilosofie van de ENYAQ iV komt tot uiting in zijn verhoudingen, lijnen en grille. Skoda levert deze eerste elektrische SUV tegen meerprijs ook met de Crystal Face, die bestaat uit 131 LED's die het rooster van de grille verlichten. De Crystal Face wordt gecombineerd met de geanimeerde Coming/Leaving Home-functie. De full LED-achterlichten van de elektrische SUV ronden zijn prijswinnende uiterlijk af. Ook die zijn voorzien van dynamische richtingaanwijzers en hebben eveneens een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie.

Skoda Enyaq iV

Vanbinnen zet de ENYAQ iV eveneens stappen en scoorde hij bij de jury punten voor zijn ruime interieur. De ruimte die hij biedt, komt overeen met die van de KODIAQ, ondanks dat de elektrische SUV korter is dan de compacte OCTAVIA. Design Selections vervangen de traditionele uitrustingslijnen. 'Loft' is bijvoorbeeld geïnspireerd door familieappartementen, 'Lodge' wordt gekenmerkt door bijzonder duurzame materialen en 'Lounge' combineert verfijning en exclusiviteit. Op het gebied van connectiviteit biedt het SUV-model een 13 inch infotainmentdisplay en een head-up display inclusief augmented reality; de MySkoda-app maakt parkeren op afstand mogelijk.

De Red Dot Award voor productdesign wordt jaarlijks toegekend aan de allerbeste producten. De internationale jury bestaat uit onafhankelijke vakjournalisten, ontwerpers en designdocenten. Dit jaar hebben de experts tijdens de 66e editie van de Red Dot Awards ongeveer 7.800 ingezonden producten uit zo'n zestig landen individueel getest, besproken en geëvalueerd. Ze hebben bijzondere aandacht besteed aan criteria als innovatie, kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en ecologisch design.

Skoda prijst ENYAQ iV SPORTLINESkoda prijst ENYAQ iV SPORTLINE
3 mei 2021
ENYAQ iV nu bij de Skoda-dealerENYAQ iV nu bij de Skoda-dealer
19 april 2021
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Enyaq iV5 EuroNCAP sterren voor Skoda Enyaq iV
14 april 2021
Skoda ENYAQ iV start met First EditionsSkoda ENYAQ iV start met First Editions
2 maart 2021
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum