14 april 2021
Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Enyaq iV

Autozine
14 april 2021 | De elektrische Skoda ENYAQ iV is door veiligheidsinstantie Euro NCAP beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Met een puntentotaal van 86% van de maximale score is de nieuwe SUV van Skoda volgens Euro NCAP één van de veiligste auto's in zijn soort.
Nieuwe vloermatten voor de Enyaq iV?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

De Skoda ENYAQ iV behaalde het beste resultaat ooit in de Euro NCAP-test voor de bescherming van inzittenden, met een score van 94% voor volwassen passagiers en 89% voor kinderen. Het eerste Skoda-model op basis van de Modular Electrification Toolkit (MEB) van de Volkswagen Groep zet daarmee de reeks topscores voor Skoda-modellen in de botsveiligheidstest voort. Zelfs nu EuroNCAP vorig jaar de beoordelingscriteria verder heeft aangescherpt.

Skoda Enyaq iV

De Skoda ENYAQ iV wordt geleverd met negen airbags, waaronder een centrale airbag tussen de voorstoelen, en uitgebreide Proactive Occupant Protection. Talrijke hulpsystemen waarschuwen de bestuurder in veel situaties voor mogelijke aanrijdingen en helpen deze actief te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Voorbeelden zijn Front Assist met voorspellende beschermingvan voetgangers en fietsers, Side Assist inclusief Rear Traffic Alert, Collision Avoidance Assist, Turn Assist en Exit Warning. Travel Assist ondersteunt de bestuurder actief bij het besturen van de auto. Het omvat naast Adaptive Cruise Control (ACC) ook Adaptive Lane Assist met wegwerkzaamhedenherkenning, Traffic Jam Assist en Emergency Assist. Een head-up display, waarin Skoda voor het eerst augmented reality heeft geïntegreerd, en full-LED matrixkoplampen zijn als optie beschikbaar voor de ENYAQ iV.

Euro NCAP is een onafhankelijk testinstituut dat in 1997 is opgericht door ministeries van vervoer, automobielclubs, verzekeringsverenigingen en onderzoeksinstituten uit acht Europese landen. Het instituut voert botsproeven uit op nieuwe automodellen en evalueert de actieve en passieve veiligheid. De tests zijn de afgelopen jaren continu verder aangescherpt en omvatten nu verschillende botsscenario's. Waar aanvankelijk alleen de resultaten van de botsproeven zelf werden geëvalueerd, wegen de beoordelingen van actieve-veiligheidsystemen en rijhulpsystemen nu zwaarder mee in de algehele evaluatie.

Skoda prijst ENYAQ iV SPORTLINESkoda prijst ENYAQ iV SPORTLINE
3 mei 2021
ENYAQ iV nu bij de Skoda-dealerENYAQ iV nu bij de Skoda-dealer
19 april 2021
Skoda ENYAQ iV wint Red Dot AwardSkoda ENYAQ iV wint Red Dot Award
12 april 2021
Skoda ENYAQ iV start met First EditionsSkoda ENYAQ iV start met First Editions
2 maart 2021
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum