18 september 2018
Seat Tarraco

Seat Tarraco

SEAT onthult Tarraco

Autozine
18 september 2018 | SEAT presenteert de Tarraco, de derde en grootste SUV van het merk. De Tarraco wordt vanaf het voorjaar van 2019 leverbaar als vijf- en als zevenzitter. Met veel ruimte en krachtige motoren ontpopt de Tarraco zich als een nieuw topmodel voor SEAT. Bovendien laat de Tarraco zien in welke richting het design van SEAT zich ontwikkelt.

Op zoek naar een Seat Tarraco?
bynco heeft er 8 vanaf € 31.385,-

Seat Tarraco

Het publiek heeft via de #SEATseekingName-competitie bepaald wat de naam van de grootste SUV van SEAT zou worden. De meerderheid van in totaal 140.000 deelnemers koos voor Tarraco, een naam die is afgeleid van de Spaanse stad Tarragona.

Seat Tarraco

De Tarraco is de grootste SUV én het nieuwe vlaggenschip van SEAT. Hij werd in Barcelona ontwikkeld en hij wordt geproduceerd in Wolfsburg (D). Na de Ateca en Arona is de Tarraco de derde SUV van SEAT. Zijn in het oog springende, robuuste design staat niet op zichzelf: de 4,74 meter lange en 1,66 meter hoge Tarraco zet de toon voor het SEAT-design van de nabije toekomst. Een strakke lijnvoering met een focus op driehoekige vormen staat daarbij centraal. Een grote grille en scherp gesneden koplampunits sluiten daar bij aan. De Tarraco Style en Xcellence maken voor zowel de buiten- als binnenverlichting uitsluitend gebruik van LED-technologie.

Afhankelijk van de gekozen uitvoering kunnen vijf of zeven inzittenden daarvan genieten in een licht, ruimtelijk interieur. De zevenzits uitvoering heeft een derde zitrij, die evenals de tweede eenvoudig is neer te klappen.

De Tarraco is ontwikkeld op basis van het nieuwe MQB-A-platform met lange wielbasis. Het optionele Dynamic Chassis Control (DCC) kent diverse settings. Zo kan de bestuurder afhankelijk van de trip kiezen voor maximale dynamiek of juist optimaal comfort. DCC kan op basis van de rij- en wegomstandigheden ook zelf de settings aanpassen.

De Tarraco is leverbaar met TSI-benzinemotoren en TDI-diesels, alle met directe inspuiting en turbotechnologie. Het benzinegamma start met de 1.5 TSI met 110 kW / 150 pk. Deze motor is gekoppeld aan handgeschakelde zesversnellingsbak, die de aandrijfkracht naar de voorwielen leidt. De Tarraco 2.0 TSI (140 kW / 190 pk) is standaard uitgerust met een zeventraps DSG-transmissie en 4Drive vierwielaandrijving. De 2.0 TDI is er in twee vermogensvarianten. De 110 kW / 150 pk sterke versie wordt standaard geleverd met handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving, een zeventraps DSG en 4Drive zijn optioneel. De Tarraco 2.0 TDI met 140 kW / 190 pk beschikt standaard over de zeventraps DSG en 4Drive vierwielaandrijving. In een later stadium wordt de Tarraco ook leverbaar met alternatieve aandrijftechnologieën.

Seat Tarraco

Alle uitvoeringen worden standaard voorzien van Lane Assist en Front Assist inclusief fietser- en voetganger-herkenning. Ook is hij uitgerust met voor SEAT nieuwe voorzieningen als Emergency Call, Pre-crash Assist en Rollover Detection. Als optie zijn Blind Spot Detection (dode hoek-assistent), Traffic Sign Recognition (Verkeerstekenherkenning), Traffic Jam Assist, Light Assist en Emergency Assist beschikbaar. ACC (Adaptive Cruise Control is standaard voor Xcellence uitvoering).

De SEAT Tarraco komt in februari 2019 op de markt. De specificaties en de prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Dutchlease
SEAT Tarraco nu ook als Business IntenseSEAT Tarraco nu ook als Business Intense
30 april 2021
Seat Tarraco PHEV nu te bestellenSeat Tarraco PHEV nu te bestellen
3 februari 2021
Seat introduceert Taraco PHEVSeat introduceert Taraco PHEV
30 november 2020
SEAT Tarraco nu ook als FRSEAT Tarraco nu ook als FR
1 september 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum