11 september 2007
 

Seat Tribu

Seat toont Tribu concept

Autozine
11 september 2007 | Tijdens de Frankfurt Motor Show toont Seat de Tribu concept car. Het is het eerste model dat volledig is ontworpen door Seats Design Director Luc Donckerwolke en zijn team sinds zijn komst naar het Spaanse merk. Het mag daarom duidelijk zijn dat deze conceptauto aan de basis staat van het design van de Seat-modellen van de toekomst.
XLLease

De nieuwe Tribu vormt een evolutie van Seats huidige designtrends. Hij beschikt bijvoorbeeld over de dynamische lijn die de huidige modelgeneratie zo kenmerkt. Maar naast dit handelsmerk wijkt al het andere af. Het silhouet is nieuw, met rechtere lijnen, terwijl de totale uitstraling robuustheid, kracht, kwaliteit en dynamiek ademt. Net als de Seat Salsa in 2000 is deze concept car een voorbode van een golf aan nieuwe modellen.

Seat

De Seat Tribu herbergt alle kenmerken van een echte SUV. Dankzij de grondspeling en vierwiel-aandrijving is het een echte all-terrain auto, maar zijn compacte driedeursdesign en opvallende details als de 20 inch lichtmetalen wielen, prominente achterspoiler en de al eerder beschreven dynamische lijn, vormen het bewijs van zijn pittige, sportieve karakter.

Het is juist die dynamische lijn die nu nog meer benadrukt wordt dan op de voorgaande model-generaties, waardoor het plaatje nog sterker overkomt. De lijn wordt aan de voorkant ingezet, als een wenkbrauw boven de koplamp, en loopt vervolgens over de voorste wielkast en de zijkant van de auto door naar de wielkast achter. De nieuwe generatie Seats zal zonder enige twijfel in slechts een enkele oogopslag te herkennen zijn.

Seat

Binnenin heeft de Tribu een indeling met vier zitplaatsen, waarbij de voorste kuipstoelen zijn uitgerust met geïntegreerde gordels. Daarnaast hebben die stoelen beide onafhankelijke, geïntegreerde verwarmingcircuits met uitstroomopeningen aan de achterzijde voor het verwarmen van de achterstoelen. Deze achterstoelen kunnen worden dubbelgevouwen om extra bagageruimte te creeren en worden van elkaar gescheiden door een voorziening die dienst doet als armsteun en bekerhouder met een geïntegreerde bergruimte.

De Tribu is uitgerust met een technologisch systeem, dat in het dashboard is geplaatst. Het systeem kent vier TFT-schermen, met twee extra klokken voor de toerenteller en snelheidsmeter, die samen alle benodigde informatie verschaffen voor een veilige rit. Drie van de vier TFT-schermen verschaffen een variatie aan informatie behorend bij de geselecteerde rijmodus: Urban, Sport of Freerun. De Seat Tribu voorziet in drie rijinstellingen die door een druk op een knop gekozen kunnen worden. Seats nieuwe concept car past zijn parameters (motormanagement, wielophanging, versnellingsbak, etc) aan de verschillende omstandigheden aan: stad (Urban), snelweg (Sport) en off-road (Freerun).

Seat
IkWilVanMijnAutoAf
SEAT opent nieuw RD-centrum voor accuSEAT opent nieuw RD-centrum voor accu
15 december 2021
Seat Leon is Best Buy Car of Europe 2021Seat Leon is Best Buy Car of Europe 2021
1 oktober 2021
Seat Ibiza nu ook als ReferenceSeat Ibiza nu ook als Reference
15 september 2021
Seat Ibiza en Arona 2021 nu te bestellenSeat Ibiza en Arona 2021 nu te bestellen
22 juni 2021
 

Info