5 april 2011

Seat IBE

Seat toont IBE concept car op AutoRAI

5 april 2011 - Seat toont tijdens de AutoRAI (13 t/m 23 april) de IBE concept car. De IBE maakte vorig jaar voor het eerst zijn opwachting op de internationale autoshow van Parijs en werd daar prompt uitgeroepen tot beste concept car van de show. De compacte sportwagen is laag en breed, met krachtige proporties en een gefocust 'gezicht' dankzij de scherpe lijnen van de LED-koplampen. De atletische styling en de duidelijke, scherpe lijnen zijn een voorbode van de volgende stap in het design-DNA van Seat.
AutoCoach

De compleet elektrische aandrijving heeft geen directe uitstoot. De elektromotor levert een vermogen van 75 kW/102 pk en een koppel van 200 Nm. De sprint vanuit stilstand naar 50 km/u vergt 3,6 seconden; binnen 6,6 seconden bereikt de IBE de 80 km/u en na 9,7 seconden zit hij op de 100 km/u. Het continue vermogen is beperkt tot 50 kW/68 pk en de IBE bereikt een topsnelheid van 160 km/u. De capaciteit van de batterij is 18 kWh en hij levert een actieradius van rond de 130 kilometer.

Seat

De elektromotor van de IBE is voorin de auto gemonteerd, terwijl de lithium-ion batterij achterin een plek heeft gekregen.

De ruimte binnenin maakt de IBE tot een twee- of driezitter met een genereuze bagageruimte of als een 2+2 met minder kofferruimte. De bestuurdergeoriënteerde lay-out wordt overheerst door het verhoogde dashboard dat bijna lijkt te zweven en wordt ondersteund door een extreem smalle middenconsole die vloeiend in de tunnelconsole overloopt. Alle elementen in het interieur zijn minimalistisch, wat de bruikbare ruimte ten goede komt en tevens het gewicht.

Seat

Het grote infodisplay vóór de bestuurder geeft voertuiginformatie als de snelheid en oplaadstatus weer en biedt de mogelijkheid om functies van de telefoon/smartphone van de gebruiker weer te geven en te bedienen. De meeste functies op het display worden bediend via touchpads op de spaken van het stuurwiel. Het display wordt geflankeerd door twee bedieningspanelen. Daarin zijn de functies voor de verlichting en de airconditioning gehuisvest en ze zijn al net zo klein als de rijkeuzeknoppen op de middenconsole.

Wittebrug
Dutchlease