9 april 2018
Seat Arona

Seat Arona

SEAT Arona wint Red Dot Award

Autozine
9 april 2018 | De recent geïntroduceerde SEAT Arona is onderscheiden met de Red Dot Award voor Best Product Design 2018. Volgens de jury van de internationale designprijs gaven het uiterlijk, interieur en de vele personalisatiemogelijkheden van de Arona de doorslag. De Red Dot Award wordt sinds 1954 uitgereikt en is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende designprijzen ter wereld, met als belangrijkste categorie Best Product Design. In de jury zitten veertig internationale experts.

Op zoek naar een Seat Arona?
bynco heeft er 44 vanaf € 17.895,-

Seat Arona

"We zijn ontzettend blij met deze prestigieuze designprijs voor de SEAT Arona," verklaart SEAT Design Director Alejandro Mesonero. "We hebben de Arona een uitgesproken cross-over karakter meegegeven en daardoor is hij een voorbeeld geworden van een fris, jong, functioneel, avontuurlijk en toch ook comfortabel ontwerp."

Seat Arona

SEAT's compacte SUV is direct te herkennen als SEAT door zijn expressieve, driehoekige LED-koplampen en robuuste front. In het ontwerp van de Arona komen elementen terug van andere nieuwe SEAT-modellen, maar toch heeft de cross-over een eigen persoonlijkheid. Bijvoorbeeld in het interieur, dat duidelijk horizontaal is opgezet om de ruimte binnenin de Arona te benadrukken. Het dashboard is sterk op de bestuurder gericht en de hoge middenconsole (het High Console Concept) verbetert de veiligheid en ergonomie.

Personalisatie is een belangrijke eigenschap van de Arona. Kopers kunnen hem verregaand aan hun eigen smaak aanpassen. Wat carrosseriekleur betreft is de SEAT in tweeën gedeeld. Het dak kan worden uitgevoerd in grijs, zwart, oranje of in dezelfde kleur als de rest van de auto. Er zijn in totaal 68 combinaties mogelijk. In het interieur is er keuze uit vele soorten bekleding en diverse afwerkingen.

In de eerste drie maanden na zijn lancering zijn er al 25.000 exemplaren van de nieuwe cross-over verkocht. Tegen het einde van het jaar introduceert SEAT de Arona TGI. Dat wordt de allereerste SUV van SEAT die is uitgerust met een motor op aardgas (Compressed Natural Gas).

SEAT Arona aangepast voor modeljaar 2022SEAT Arona aangepast voor modeljaar 2022
15 april 2021
Nieuwe uitvoeringen voor Seat AronaNieuwe uitvoeringen voor Seat Arona
28 september 2020
SEAT bouwt tien miljoenste autoSEAT bouwt tien miljoenste auto
13 december 2018
Seat Arona nu ook op aardgasSeat Arona nu ook op aardgas
28 september 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum