22 september 2017
Seat Arona

Seat Arona

Seat Arona vanaf november bij de dealer

Autozine
22 september 2017 | De Seat Arona komt eraan; de Nederlandse prijzen van de nieuwe SUV in het compacte crossover-segment zijn nu bekend. De SUV 'made in Barcelona' is in diverse extra Launch Editions nu bestelbaar vanaf 22.290 euro. Naast een riante meeruitrusting ten opzichte van de reguliere Arona-uitvoeringen die later volgen zijn de Launch editions dit jaar ter introductie extra scherp geprijsd.

Op zoek naar een Seat Arona?
DAS import heeft er 981 vanaf € 15.746,-

Seat Arona

In Nederland komt deze compacte SUV in eerste instantie beschikbaar als Launch Edition op basis van de Style- en Xcellence-uitvoeringen. In november breidt Seat het programma uit met de sportieve Arona FR launch Edition. De prijslijst van de Seat Arona start bij € 22.290 voor de 1.0 TSI 95 pk Style Launch Edition. Standaard levert Seat daarmee een auto met onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, het Media system Colour met 5 inch touchscreen, parkeersensoren achter en cruise control. De Arona 1.0 TSI 95 pk Xcellence Launch Edition (leverbaar vanaf € 25.290) voegt daar onder meer een navigatiesysteem met een 8 inch touchscreen, Park assist (automatische inparkeerhulp), parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Keyless entry/go en automatische airconditioning aan toe.

Seat Arona

De Launch Editions van de nieuwe Arona zijn een voorproefje van de versies die Seat gaat leveren en zijn ter introductie alleen dit kalenderjaar te verkrijgen. Het gemiddelde prijsvoordeel van de Seat Arona Launch Editions ten opzichte van de modellen die in 2018 op de markt komen bedraagt ruim € 600.

Vooralsnog is de Seat Arona verkrijgbaar met de 1.0 TSI driecilinder met 70 kW / 95 pk, die standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.0 TSI is er ook met 85 kW / 115 pk die naar keuze leverbaar is met een handgeschakelde zesversnellingsbak (meerprijs ten opzichte van 1.0 TSI 95 pk is €1.000) of een optionele zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling (meerprijs €1.500,-). Alle motoren voor de Seat Arona hebben directe brandstofinjectie, een turbocompressor en een automatisch stop-startsysteem. Naast deze benzineversies levert Seat binnen afzienbare tijd ook de nieuwe 1.5 EVO TSI, een range van TDI dieselmotoren en een TGI-versie op aardgas.

Seat Arona

Op zoek naar een Seat Arona?
bynco heeft er 5 vanaf € 19.750,-

Seat Arona

SEAT bouwt tien miljoenste autoSEAT bouwt tien miljoenste auto
13 december 2018
Seat Arona nu ook op aardgasSeat Arona nu ook op aardgas
28 september 2018
Seat Arona krijgt Media System ColourSeat Arona krijgt Media System Colour
25 april 2018
SEAT Arona wint Red Dot AwardSEAT Arona wint Red Dot Award
9 april 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum