18 december 2015

Rolls Royce Dawn

Rolls-Royce maakt prijs Dawn bekend

18 december 2015 - De nieuwe Rolls-Royce Dawn, die het merk uit Goodwood afgelopen september onthulde, staat vandaag in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven. De prijs in Nederland is ook bekend: de Dawn is er vanaf 425.000 euro incl. BTW en BPM. De Rolls-Royce Dawn is een volwaardige vierzits cabriolet. Het dak van de Rolls-Royce Dawn biedt in gesloten toestand de stilte van de Wraith en kan in 22 seconden en bij een snelheid tot 50 km/u geruisloos worden bediend, iets dat tot nu toe ongekend is in de moderne automobielbranche.
AutoCoach

De naam Dawn verwijst naar de iconische Rolls-Royce Silver Dawn uit de jaren vijftig. Slechts 28 Rolls-Royces kregen die naam mee en zijn stuk voor stuk unieke auto's, gebouwd naar de individuele wensen van de klant. Net zoals de eerste Silver Dawn uit 1952 onderscheidt ook de nieuwe Rolls-Royce Dawn zich duidelijk van zijn soortgenoten, met 80 procent unieke carrosseriepanelen en een ongeëvenaarde aandrijving, ophanging en chassis.  Zelfs de banden zijn speciaal voor de Dawn ontwikkeld om de unieke rij-eigenschappen van elke Rolls-Royce, het gevoel van zweven op een vliegend tapijt, te garanderen. 

Rolls Royce Dawn

Rijden doet de nieuwe open Rolls-Royce volgens de fabrikant als een dichte. Meer tijd dan ooit werd besteed aan de torsiestijfheid van chassis en carrosserie, waardoor een rijbeleving is ontstaan die in niets onder zou doen voor die van een dichte Rolls-Royce. Een nieuw ontworpen configuratie van de wielophanging zorgt voor gunstige eigenschappen op het gebied van carrosseriestijfheid en massaverdeling. Dit belooft maximaal rijcomfort en leidt tot de ervaring van het zweven op een “vliegend tapijt” waar Rolls-Royce om bekend staat.

Het kloppend hart en de ziel van elke Rolls-Royce, en dus ook van de nieuwe Dawn, is de twinturbo 6,6 liter V12-motor met een vermogen van 563 pk of 420 kW bij 5250 toeren en een koppel van 780 Nm bij 1500 toeren. Net als de Wraith beschikt de Dawn over Satellite Aided Transmission. Het systeem gebruikt informatie van het GPS en navigatiesysteem om de beste versnelling te kiezen uit de automatische ZF-versnellingsbak met 8 versnellingen, zodat de bestuurder optimaal gebruik kan maken van de kracht van de V12.

De veiligheid bij het rijden in het donker bijvoorbeeld wordt ondersteund door het head-up display (HUD) en een warmtedetectiesysteem, dat zowel menselijke als dierlijke warmtebeelden detecteert en een akoestisch alarmsignaal afgeeft aan de bestuurder in geval van mogelijk gevaar.

Rolls Royce Dawn

De Rolls-Royce Dawn is per direct te bestellen bij CITO MOTORS in Eindhoven. De eerste exemplaren zullen medio 2016 geleverd worden.

XLLease