13 mei 2015

Rolls Royce Dawn

Rolls-Royce kondigt Dawn aan

13 mei 2015 - Rolls-Royce Motor Cars heeft de naam van een volledig nieuw model aangekondigd. De nieuwe auto, een drophead, zal Rolls-Royce Dawn (Dageraad) heten. Dawn werd gisteren onthuld aan vertegenwoordigers van het 130 dealers tellende wereldwijde netwerk van het merk op de Rolls-Royce World Dealer Conference in Los Angeles, Californië.
AutoCoach

Dawn is de volgende stap in de renaissance van Rolls-Royce Motor Cars die begon met de lancering van de Phantom in 2003 en voortgezet werd met de introductie van de Ghost en Wraith. De nieuwste Rolls-Royce is een bevestiging van aanhoudende investering van de BMW Groep in 's werelds bekendste luxemerk.

Rolls Royce Dawn

De nieuwe Rolls-Royce Dawn laat een beroemde naam van Rolls-Royce herleven die voor het eerst werd gebruikt in 1949. Slechts 28 heel speciale cabriolets die tussen 1950 en 1954 gebouwd werden kregen de naam. De originele Silver Dawn was de eerste Rolls-Royce met een carrosserie die in de fabriek werd gebouwd, een nieuw begin voor Rolls-Royce toendertijd. De Rolls-Royce cabriolets die de naam Dawn droegen werden individueel handgemaakt voor klanten, om de exclusiviteit en zeldzaamheid te garanderen.

De nieuwste Rolls-Royce zal in Nederland exclusief verkocht worden door CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en dealer van het merk uit Goodwood.

KwikFit
KwikFit