4 december 2017
Renault Zoe

Renault Zoe

Smart-Charge app voor Renault Zoe

Autozine
4 december 2017 | De Renault Z.E. Smart Charge-app is nu beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers in Nederland. Met deze applicatie kunnen Renault ZOE-rijders de auto slim laden met zoveel mogelijk duurzame energie, tegen zo laag mogelijke tarieven en hiervoor een beloning ontvangen, aan de hand van een vooraf ingestelde vertrektijd. De Z.E. Smart Charge app maakt slim gebruik van de vraag en het aanbod van duurzame energie en laadt de ZOE op momenten dat er een overschot is aan duurzame energie, waarbij de energietarieven het laagst zijn. De besparing op de laadkosten die hiermee wordt gerealiseerd wordt als bonus uitgekeerd aan de gebruiker. Nederland is het eerste land waar deze app is uitgebracht.

Op zoek naar een Renault Zoe?
bynco heeft er 35 vanaf € 9.106,-

Renault Zoe

Deze applicatie is bedoeld voor ZOE-rijders die thuis opladen via een wallbox of bij een (openbare) slimme laadpaal. De besparing op de laadkosten is afhankelijk van het vermogen van het laadpunt, de hoeveelheid energie die geladen moet worden, het moment van laden en de actuele energieprijzen.

Renault Zoe

Na het aanmaken van een account kan na een paar stappen al meteen worden begonnen met slim laden. De openbare slimme laadpunten zijn te vinden op de kaart in de Renault Z.E. Smart Charge-app, evenals de beschikbaarheid van die laadpunten.

De lancering van de Renault Z.E. Smart Charge-app is het eerste resultaat van de samenwerking met de Nederlandse start-up Jedlix, waarin Groupe Renault een belang van 25% heeft genomen. Het partnerschap markeert een belangrijke stap om de leidinggevende positie van Renault in het segment van elektrische auto's te versterken. Elk Renault ZOE met een productiedatum vanaf mei 2017 is geschikt om slim te laden met de nieuwe Z.E. Smart Charge-app.

Renault Zoe als Serie Limitee RivieraRenault Zoe als Serie Limitee Riviera
7 oktober 2020
Renault Zoe nu ook als CargoRenault Zoe nu ook als Cargo
10 september 2020
Renault noteert recordverkoop ZoeRenault noteert recordverkoop Zoe
2 juli 2020
200.000ste Renault Zoe geproduceerd200.000ste Renault Zoe geproduceerd
26 november 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum