19 februari 2018
Renault Zoe

Renault Zoe

Nieuwe elektromotor voor Renault Zoe

Autozine
19 februari 2018 | Renault presenteert de ZOE voor modeljaar 2018. Behalve het licht gewijzigde aanbod is Europa's bestverkochte elektrische auto ook voorzien van een nieuwe elektromotor. Deze R110-motor die debuteert in de Renault ZOE levert 80 kW (109 pk) en belooft een krachtigere acceleratie en meer rijplezier. Met de lancering van de R110-motor komt het aantal motorvarianten voor de Renault ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. en Daimlers Smart Electric Drive op vijf, met vermogens van respectievelijk 44, 57, 60, 68 en 80 kW.

Op zoek naar een Renault Zoe?
bynco heeft er 35 vanaf € 9.106,-

Renault Zoe

De nieuwe R110-motor is even groot als de R90, maar levert 12 kW (16 pk) meer vermogen. Daarmee accelereert de ZOE bijna twee seconden sneller van 80 naar 100 km/u. Bij lagere snelheden presteert de R110 hetzelfde als de R90. Het maximumkoppel van 225 Nm is onmiddellijk vanaf stilstand beschikbaar, wat zorgt voor een felle reactie bij het wegrijden.

Renault Zoe

De 'zero emission'-krachtbron is ontwikkeld in het Technocentre van Renault ten zuidwesten van Parijs en wordt geproduceerd in de fabriek Cléon. De R110 is compleet nieuw en in slechts twee jaar tijd ontwikkeld op basis van de R90. Dankzij moderne elektronica wordt de efficiency van de R90-motor gekoppeld aan een 12 kW hoger vermogen, zonder dat de elektromotor groter en zwaarder geworden is.

Het energieverbruik van de R110-motor wordt getest volgens de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Die is sinds 1 september 2017 geleidelijk ingevoerd in Europa ter vervanging van de NEDC-certificering. De nieuwe, zwaardere testprocedure is bedoeld om de praktijk beter te benaderen. Bij elektrische auto's wordt de actieradius in kilometers gemeten. De WLTP-test wordt doorlopen op een rollentestbank, is langer dan de NEDC en bestaat uit meerdere fasen. Tevens zijn de snelheden hoger en acceleraties feller. Daardoor is de certificeerde actieradius kleiner, maar komt die beter overeen met de praktijk. Uit de WLTP-cyclus blijkt dat de actieradius van de ZOE van 300 km in de praktijk in stedelijk gebied niet kleiner is dan het huidige praktijkverbruik van de ZOE. Certificering volgens de WLTP-testcyclus is nog in behandeling. Schattingen op basis van het WLTP-protocol (actieradius ongeveer 300 km) ondersteunen het praktijkcijfer.

Behalve de nieuwe elektromotor is het R-LINK multimedia- en navigatiesysteem van de Renault ZOE nu ook compatible met Android Auto. Als een Android-smartphone met R-LINK gekoppeld is, zijn verschillende apps (waaronder Waze, Deezer, Spotify, TuneIn, Skype, Messenger en Audible) te bedienen via de touchscreen in de ZOE.

Renault Zoe

Verder is de Renault ZOE leverbaar in de nieuwe exterieurkleur Bleu Violette. In het interieur kan gekozen worden voor het 'Color Pack Purple'. Dit sluit aan op de nieuwe carrosseriekleur met een satijnglanzend paarse afwerking voor de sierstrip op het dashboard, de ventilatieopeningen, de omlijsting van de luidsprekers en de omlijsting van de versnellingspook. De paarse kleurstelling komt ook terug in het stikwerk en delen van de stoelbekleding.

De Renault ZOE met R110-motor, Android AutoTM en 'Color Pack Purple' is in Nederland te bestellen vanaf mei. De prijzen volgen in een later stadium.

Renault Zoe als Serie Limitee RivieraRenault Zoe als Serie Limitee Riviera
7 oktober 2020
Renault Zoe nu ook als CargoRenault Zoe nu ook als Cargo
10 september 2020
Renault noteert recordverkoop ZoeRenault noteert recordverkoop Zoe
2 juli 2020
200.000ste Renault Zoe geproduceerd200.000ste Renault Zoe geproduceerd
26 november 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum