19 maart 2012
Renault Zoe

Renault Zoe

Renault maakt prijzen Zoe bekend

Autozine
19 maart 2012 | Na de officiële onthulling op de Autosalon van Genève 2012 maakt Renault nu alle prijzen bekend voor de ZOE. De ZOE komt dit najaar in Nederland en wordt geproduceerd in de fabriek van Flins, in Frankrijk. In Nederland zal het eerste uitrustingsniveau ZOE Life worden aangeboden vanaf 20.690 euro incl. BTW en BPM. Deze uitvoering uitgerust met onder meer het geïntegreerde multimedia tablet Renault R-Link, de Caméléon-lader en automatische airconditioning. Twee luxueuze versies worden aangeboden voor 22.490 euro incl. BTW en BPM. De batterij wordt gehuurd voor een bedrag vanaf 79 euro incl. BTW / maand voor 10.000 km per jaar / 36 maanden.

De ZOE is standaard uitgerust met het 'Range OptimiZEr' systeem dat het bereik verbetert op basis van drie innovaties: een vernieuwend regeneratief remsysteem, een gecombineerde airconditioning en verwarmingssysteem en Michelin Energy E-V banden die een minimum aan energie verbruiken ongeacht de rijomstandigheden. Zo kan de ZOE tijdens ritten net buiten de stad een bereik bereiken van tussen de 100 km in de winter en 150 km in seizoenen met gemiddelde temperaturen.

Renault Zoe

ZOE is de eerste elektrische auto die met verschillende vermogens (tot 43 kW) kan worden opgeladen, dankzij de ingebouwde oplader 'Caméléon'. De oplaadtijd varieert dan van 30 minuten tot 9 uur. Bij een 'sneller' oplaadpunt dat 22 kW levert, kan de ZOE bijvoorbeeld in één uur worden opgeladen. Deze oplaadpunten zijn eenvoudiger en goedkoper om grootschalig neer te zetten dan de huidige snelle oplaadpunten. Opladen met 22 kW zorgt voor een langere levensduur voor de batterijen en heeft minder impact op het lichtnet dan snel opladen met 43kW.

Vanaf de "Life" versie bevat de Renault ZOE:

Renault Zoe
 • het Range OptimiZEr systeem.
 • De Caméléon-oplader.
 • De Renault R-Link. Via het grote zeven inch touch screen en met de stemherkenningfunctie kan alles bestuurd worden zonder de ogen van de weg te halen.
 • Het My Z.E. Connect pakket waarmee op afstand via een Smart Phone of PC de informatie met betrekking tot het laadniveau kan worden geraadpleegd.
 • De 'Z.E. Voice': een geluidsysteem dat voetgangers waarschuwt voor een naderende auto. De bestuurder kan kiezen uit drie verschillende geluiden: Pure, Glam en Sport.
 • De Eco-modus waarin het bereik wordt behouden doordat minder vermogen aan de airco wordt gegeven en ook het vermogen van de motor afneemt. Deze functie wordt geactiveerd via een schakelaar op de middenconsole. Het doel is de bestuurder geruststellen.
 • Automatische airco en een te programmeren voorverwarming/-koeling van het interieur, op deze manier kan de bestuurder al in een geconditioneerde auto op weg gaan zonder dat dit invloed heeft op de actieradius.

De ZOE ZEN heeft een lichte ambiance en het comfortlabel 'Take Care by Renault' dat het volgende inhoudt:

 • Een verstuiver van verkwikkende of ontspannende geuren, die ontspannend dan wel stimulerend werken. De actieve werking van deze geuren is volgens Renault bewezen in een onderzoek door het Duitse bureau Psyrecon.
 • Een ioniseerapparaat met een zuiverende en ontspannende functie. De zuiverende functie verwijdert bacteriën in de lucht van het interieur. De ontspannende modus levert negatieve ionen om het evenwicht met de positieve ionen, waarvan er in een afgesloten ruimte te veel aanwezig zijn, te herstellen.
 • Een vervuilingsensor die een teveel aan vervuilende stoffen herkent en vervolgens de automatische luchtcirculatie in het interieur activeert.
 • Stoelen met een Teflon coating die gemakkelijker in onderhoud zijn. Deze onzichtbare en geurloze behandeling geeft de bekleding van de stoelen een water- en vuilafstotende laag.

De ZOE INTENS heeft een zwarte techno ambiance die het sportieve karakter van de ZOE benadrukt. De ZOE INTENS wordt standaard uitgerust met de parkeerhulp met achteruitrijcamera.

Renault Zoe

De versies ZEN en INTENS worden bovendien aangeboden met:

 • Het audiosysteem '3D Sound by Arkamys' waarvan de geluidskwaliteit uiteraard tot zijn volle recht komt in de geruisloos rijdende elektrische auto.
 • Een handsfree card voor keyless toegang tot de auto.
 • 16 inch lichtmetalen wielen 'Aérotronic'waarvan het ontwerp doet denken aan een propeller en die aerodynamisch geperfectioneerd zijn.
 • Het My Z.E. Inter@ctive pakket voor het – via een Smart Phone of een pc - activeren of stopzetten van het opladen vanaf afstand, het programmeren van het opladen vanaf afstand evenals het direct of op een later tijdstip inschakelen van de voorverwarming/-koeling van het interieur.
 • Het Digital-pakket dat toegang geeft tot de R-Link Store apps

Bij het reserveren kunnen klanten nu al kiezen uit: 6 carrosseriekleuren (metaallak is optioneel leverbaar). 16 inch wielen (€ 495 incl. BTW voor ZOE Life) of 17 inch' (€ 295 incl. BTW voor ZOE Zen en Intens). Voor € 49 incl. BTW kan de auto worden gereserveerd via www.renault-ze.nl. Wie heeft gereserveerd, ontvangt exclusieve informatie over de ZOE.

Renault Zoe

Op zoek naar een Renault Zoe?
bynco heeft er 51 vanaf € 10.795,-

Renault Zoe

Renault Zoe als Serie Limitee RivieraRenault Zoe als Serie Limitee Riviera
7 oktober 2020
Renault Zoe nu ook als CargoRenault Zoe nu ook als Cargo
10 september 2020
Renault noteert recordverkoop ZoeRenault noteert recordverkoop Zoe
2 juli 2020
200.000ste Renault Zoe geproduceerd200.000ste Renault Zoe geproduceerd
26 november 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum