26 januari 2024

Renault

Renault viert 125-jarig bestaan op Retromobile 2024

26 januari 2024 - Renault staat tijdens de 48ste editie van Rétromobile, die van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024 plaatsvindt in Paris Expo Porte de Versailles, stil bij het 125-jarig jubileum van het merk. Ter gelegenheid van het evenement presenteert Renault in Hal 1 een aantal historische racemodellen van de avonturen van het merk in de luchtvaart. Om het erfgoed van het merk levend te houden, zijn er tevens speciale diensten voor verzamelaars beschikbaar.

Behalve de introductie van de nieuwe Renault Rafale E-Tech full-hybrid op de stand van Renault, toont het merk ook een replica van de Caudron-Renault Rafale C.460. Deze luchtracer werd ontwikkeld na de overname van luchtvaartbedrijf Caudron door Louis Renault in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Renault

Renault was destijds de eerste autofabrikant die lichte motoren voor de luchtvaartindustrie ontwierp en produceerde. Louis Renault streefde naar geavanceerde aerodynamica en schakelde Marcel Riffard in, een luchtvaart- en auto-ingenieur die verschillende recordbrekende modellen voor het merk ontwierp, naast het Caudron-Renault Rafale-vliegtuig. Om stil te staan bij deze unieke en vooral bijzondere geschiedenis presenteert Renault vijf succesvolle racemodellen die zijn geïnspireerd door deze zoektocht naar technologische uitmuntendheid en prestaties:

  • Renault 40CV (1926): een eenzitter, aangedreven door een motor van ruim 9.000 cc.
  • Renault Nervasport (1934): een auto die negen internationale records en drie snelheidsrecords brak.
  • Renault-Riffard 4CV tank (1956): een auto met het profiel van een vliegtuigvleugel.
  • Renault Etoile Filante (1956): een experimentele auto met een turbinemotor van 270 pk.
  • Renault Dauphine Speed ​​Week (2016): een auto gebouwd ter gelegenheid van de zestigste. verjaardag van het wereldrecord dat Etoile Filante in 1956 vestigde op de Bonneville Salt Flats (USA).

Renault 5

In de aanloop naar de onthulling van de 100% elektrische Renault 5 E-Tech electric op 26 februari op de autoshow van Genève, presenteert Renault drie harsmodellen van de Renault 5 Prototype, waarbij voor het eerst de officiële kleuren van het productiemodel worden onthuld. Voor dit icoon van de popcultuur koos Renault voor een eigentijds palet in de tinten elektrisch geel, blauw en groen, wat doet denken aan de revolutionaire kleuren van het originele model dat in 1972 op de markt kwam.

Diensten voor verzamelaars

Het team van Originals Renault Services is aanwezig op de stand om informatie en administratieve ondersteuning te bieden aan eigenaren van Renault voertuigen die ouder zijn dan dertig jaar. Het platform theoriginals-services.renault.com is sinds 1 september 2022 online en biedt een scala aan diensten, waaronder het aanvragen van documenten die essentieel zijn voor de registratie en herkenning van de klassieke voertuigen van het merk.