8 februari 2024

Renault Symbioz

Renault kondigt Symbioz aan

8 februari 2024 - Renault kondigt de Symbioz aan. Symbioz klinkt als het Franse 'symbiose' en is afgeleid van 'symbiosis', wat 'samenleven' betekent in het oud Grieks. Het is een waarde die geworteld is in het DNA van Renault, want het bouwt naar eigen zeggen "auto's om mee te leven, voor het leven". Bovendien is de nieuwe modelnaam gemakkelijk te begrijpen voor een breed publiek. Het is bekend in verschillende talen, zoals 'symbiose' in het Engels, 'simbiose' in het Spaans en 'simbiosi' in het Italiaans.

De Renault Symbioz kenmerkt zich door de nieuwe designtaal van Renault. Met een lengte van 4,41 meter wordt de Symbioz de meest compacte SUV van Renault in het C-segment. Het interieur zou voldoen aan de behoeften van een gezin dankzij de binnenruimte en plek voor inzittenden en hun bagage.

Renault

Daarnaast heeft de Symbioz een nieuw ontwikkeld solarbay panoramadak, gebaseerd op PDLC-technologie waarmee het glazen dak is te verduisteren zonder het te hoeven afdekken. De aandrijving komt van een E-Tech full hybrid aandrijflijn met een systeemvermogen van 107 kW (145 pk) die, in een auto met een gewicht onder de 1.500 kg, zou zorgen voor rijplezier terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft.

Sylvia Dos Santos, Head of Naming Strategy, Renault Marketing Division zegt: "Voor deze nieuwe, compacte gezinsauto wilden we een naam met een menselijke betekenis die de nauwe band tussen een gezin en hun auto uitdrukt. De naam Symbioz illustreert perfect het leven met onze auto, een plek waar passagiers één zijn met hun voertuig en de omgeving".