18 november 2021
Renault Kangoo

Renault Kangoo

Renault Kangoo is Van of the Year 2022

Autozine
18 november 2021 | De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot 'International Van of the Year 2022' (IVOTY). De bedrijfswagen werd tot winnaar uitgeroepen door een internationale jury van 24 bedrijfswagenjournalisten. De Kangoo wordt vooral geroemd om zijn efficientie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen. Het is de vierde keer dat Renault de IVOTY-prijs in de wacht sleept.
AutoCoach

De IVOTY 2022-award werd uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op de Solutrans 2021-beurs in Lyon. Marc Sutcliffe, SVP Light Commercial Vehicle Business Unit bij Renault Group, ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Jarlath Sweeney. De IVOTY is de belangrijkste onderscheiding die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van 24 bedrijfswagenjournalisten. De belangrijkste criteria voor de toekenning van de award zijn efficientie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen.

Renault Kangoo

Van de veertien genomineerde bedrijfswagens van elf verschillende merken was de jury het meeste onder de indruk van de nieuwe generatie Kangoo, die de overwinning deelt met de Mercedes-Benz Citan die gebruikmaakt van de technieken het platform van de Renault Kangoo. Het is de vierde keer dat een Renault bedrijfswagen wordt uitgeroepen tot International Van of the Year. Eerder werd de onderscheiding toegekend aan de Master (1998), Trafic (2002) en Kangoo Z.E. (2012).

"Ik wil de volledige jury bedanken voor het verkiezen van de nieuwe Renault Kangoo tot 'International Van of the Year 2022'. Deze prijs, die veel voor Renault betekent, maakt onze teams bijzonder trots. Het is een beloning voor hun inspanningen om een bedrijfswagen te ontwikkelen die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en waarvan de unieke innovaties het dagelijkse leven van onze klanten prettiger maakt. Deze prestigieuze prijs is de nieuwste erkenning van de 120 jaar innovatie en kennis van Renault op het gebied van lichte bedrijfswagens", aldus Mark Sutcliffe.

Sinds de lancering in 1997 heeft Renault wereldwijd al 4,3 miljoen exemplaren van de Kangoo geproduceerd, verdeeld over drie modelgeneraties en zowel in personenauto- als bedrijfswagenvariant. Behalve in Maubeuge, de belangrijkste productiefaciliteit, rolde de Renault Kangoo ook uit de Santa Isabel-fabriek in Cyrdoba, Argentinie.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault introduceert Kangoo E-Tech EVRenault introduceert Kangoo E-Tech EV
3 november 2021
Renault onthult geheel nieuwe KangooRenault onthult geheel nieuwe Kangoo
12 november 2020
 

Info

Test

Techniek

KM-kosten

Forum