4 maart 2008
Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe Concept

Renault onthult Megane Coupe Concept in Geneve

Autozine
4 maart 2008 | Renault onthult op de Salon van Genève de Mégane Coupé Concept, als voorproefje op de toekomstige Mégane Coupé. Deze auto is na de nieuwe Laguna het volgende voorbeeld van het nieuwe design van Renault.
 

Met een lengte van 4,51 m heeft de Mégane Coupé Concept een dynamisch en modern design dat opvalt door strakke lijnen die bijna oneindig lijken. Het dynamische karakter van de Mégane Coupé Concept begint al bij het front. Koplampunits, gekoppeld aan aluminiumkleurige luchtinlaten, zorgen voor een vloeiende lijn met beweging. De koplampen werken met lichtgevende diodes. Deze high performance LED's zijn duurzaam en efficiënt. Ook de mistlampen werken met LED's en zijn geïntegreerd in het dynamisch getekende front. De schouderlijnen en de rondingen van de flanken eindigen in een gedrongen achterzijde die kracht en beweging uitstraalt.

Renault Megane Coupe

De portieren zijn uniek. Ze bestaan elk uit twee delen: het onderste gedeelte is van staal en het bovenste deel van glas. Bij het openen worden beide delen van elkaar gescheiden in een beweging die doet denken aan de vleugels van een libel. De portieren zijn aan de carrosserie bevestigd door middel van een arm van koolstofvezel die op het achterdeel is gemonteerd.

De voorstoelen lopen vanaf de dorpels waardoor ze lijken te zweven. De middenconsole loopt door tot de achterste zitplaatsen. Het uit twee delen bestaande dashboard heeft vloeiende lijnen. Die worden extra benadrukt door een verlichte boog. Het hoofdgedeelte is in rode lak gespoten en heeft een vak waarin spullen kunnen worden neergelegd. Het futuristisch instrumentenpaneel bevat zowel een analoge als een digitale snelheidsmeter in het midden met een toerenteller met wijzer. Beide zijn voorzien van een zwarte metallic achtergrond met witte grafische beelden en rode achtergrondverlichting.

Renault Megane Coupe

Een multimediaknop bedient een aantal functies die worden weergegeven op een centraal geplaatst scherm, onderverdeeld in drie zones: het middengedeelte geeft alle informatie weer (navigatie, radio, muziek, video en Bluetooth) en aan weerszijden daarvan worden de beelden weergegeven van camera's die in de buitenspiegels zijn geïntegreerd. Via een Samsung F700 mobiele telefoon, die werkt als een handsfree Card, is de auto te openen en te sluiten.

Voor de achterinzittenden van de Mégane Coupé Concept is er in elke voorstoel een Samsung P2 portable multimedia-audiosysteem met touch screen ingebouwd. Dankzij de mp3/video Bluetooth bediening kunnen de systemen onderling ook gegevens uitwisselen.

Renault Megane Coupe
Autozine app

Met een vier-zone-airconditioning kan elke inzittende zijn eigen temperatuur instellen. De bedieningsorganen zitten links van het dashboard voor de voorinzittenden en op de rugleuning van de voorstoelen voor de achterpassagiers.

De Mégane Coupé Concept is uitgerust met een 2.0 turbo benzinemotor met 200 pk (147 kW). Met de 2.0 l turbomotor trekt de Mégane Coupé Concept op van 0 tot 100 km/uur in 7,2 seconden. Deze motor biedt in combinatie met de handgeschakelde zes-versnellingsbak een verbruik van 6,5 l/100 km (154 g CO2 /km).

Renault Megane Coupe